В Україні хочуть змінити правила мобілізації: зміни стосуються розповсюдження повісток Важлива новина

На офіційному сайті Верховної Ради України з'явився новий документ. Дуже важливий, бо стосується нової хвилі мобілізації.

Українськи політики схвильовані та допрацьовують закони, які стосуютьмя мобілізації. Сьогодні, 16 серпня 2023 року, на сайті Верховної Ради опублікували новий документ, який привернув багато уваги.

Мобілізація в Україні 2023
Мобілізація в Україні 2023

Головні зміни закону щодо мобілізації в Україні 2023:

  • Представникам комунальних служб та власникам будинків нададуть право вручати повістки військовозобов’язаним чоловікам на законодавчому рівні;
  • Також їм дозволять збирати та надавати військкомату інформацію про військовозобов’язаних чоловіків за місцем проживанням;
  • Чоловіки, які не готові воювати, наприклад, через релігійні чи інші переконання, тепер мають “бонуси”. Все це можна описати в спеціальній заяві, яка надсилається до військкомату.

Цікаве щодо законопроекту про мобілізацію:

На думку авторів цього законопроекту, новий документ має врегулювати питання з тими чоловіками, які не хочуть йти на війну.

Є пояснювальна записка, в якій говориться, що примусом та погрозами мобілізувати українських чоловіків на військову службу – це погана позиція, яка негативно впливає на економіку України, також це призводить до непотрібної соціальної напруги, а стрій громадян треба тримати на хорошому рівні.

Замість висновку: Що робити тим військовим, які перебувають на фронті більше року, які психологічно та фізично заморилися? Закон про мобілізацію буде безліч разів змінюватися, це нормально. Складові нового документу – зрозумілі, але дуже хочеться, щоб всі військові України нарешті повернулися додому.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини