Як раніше вже не буде: в українських школах назвали 3 форми навчання і ввели “дронознавство” з 1 вересня 2023

Українська освіта сьогодні переживає чималі трансформації. Розповідаємо, які нововведення чекають на вчителів та школярів у 2023-2024-му навчальному році.

Навчальний рік 2023-2024 обіцяє бути вельми цікавим. Зокрема через нововведення від уряду про які говорять вже не перший місяць. Зокрема за словами нового міністра освіти Оксена Лісового, буде запущено пілотний проєкт по трансформації такої дисципліни, як “Захист Вітчизни”. Програма уроків направлена на стройову, тактичну підготовку буде змінена.  Школярів будуть навчати надавати медичну допомогу, основам мінної безпеки та орієнтуванню на місцевості, а ще управляти дронами. Пройдуть основи “дронознавства” і педагоги, які й будуть нести знання своїм підопічним.

Як раніше вже не буде: в українських школах назвали 3 форми навчання

В уряді вважають, що дітям потрібно давати більше практичних та актуальних знань, тим паче у такі часи, в які ми живемо зараз. Тому серед алгебри, геометрії та інших уроків, українські хлопчики та дівчатка будуть вивчи ще й правила дорожнього руху. Це не просто пропозиція небайдужих урядовців, а цілий законопроєкт, який 9 серпня наш Парламент вже прийняв у першому читанні.

В якому форматі буде проходити навчання у 2023-2024-му роках?

Як раніше вже не буде: в українських школах назвали 3 форми навчання

Ще у липні очільники навчальних закладів отримали рекомендацію провести максимальну підготовку до навчального року, аби дітлахи змогли повноцінно проходити уроки офлайн із вчителями у класах, як це було до карантину та повномасштабного вторгнення росії.

Школи мають подбати про укриття, куди будуть спускатися діти під час повітряних тривог. Звісно, не всі одразу відмовляться від дистанційної освіти. Перший дзвоник не пролунає у тих містах, які знаходиться у прифронтовій зоні, а також не відпустять до аудиторій учнів, які НВК яких розташовані у зоні досяжності систем С-300, наприклад.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини