На вулицях Києва зʼявилися нові вагони метро: історичний момент для України на унікальних кадрах (ФОТО)

Мешканці української столиці тепер матимуть змогу їздити у нових вагонах метрополітену. На одній з вулиць Києва недалеко від зупинки метро помітили історичне оновлення

Навесні цього року київський голова Віталій Кличко повідомив, що українська столиця отримала благодійну допомогу від Варшави. Так, мер Києва розповів, що польський уряд погодився передати Україні 60 вагонів метро, які були виведені з експлуатації. Польща прийняла рішення передати рухомий склад на безплатній основі.

На початку травня цього року у Київ приїхала перша партія вагонів метро – у столиці спеціалісти метрополітену зустріли перші шість вагонів. Тоді Віталій Кличко повідомив, що протягом року Польща поступово передаватиме Україні всі 60 вагонів. Так, на початку вересня у столиці вже зберігались 36 з 60 вагонів.

У мережі з'явились унікальні кадри нових вагонів метрополітену, які передала Україні Польща
У мережі з’явились унікальні кадри нових вагонів метрополітену, які передала Україні Польща

Тепер же на вулицях української столиці помітили ще декілька вагонів метрополітену. Очевидці побачили, як їх доставляють та розвантажують біля депо метро “Героїв Дніпра”. Саме такі вагони раніше вже прибули до Києва. Отже, тепер кількість польських вагонів, які вже прибули до України, близиться до позначки 40 штук.

Як виглядають нові вагони метро, які Польща передала Україні як благодійну допомогу
Як виглядають нові вагони метро, які Польща передала Україні як благодійну допомогу
У мережі показали, як виглядають нові вагони для метрополітену, які Польща безплатно передала Україні
У мережі показали, як виглядають нові вагони для метрополітену, які Польща безплатно передала Україні

Нагадаємо, що раніше Віталій Кличко також розповідав, в яких цілях використовуватимуться вагони, які сусідня країна передала Україні. За словами столичного мера, у Києві 80% вагонів є радянського виробництва та потребують ремонту. Нові вагони, які Польща передала Україні належать до складу серії №81-717, які використовують як донорів для глобального ремонту основних рухомих складів столичного метрополітену.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини