Коли переводять годинники на зимовий час та коли Україна перестане це робити: звичка з минулого

Щороку в Україні переводять годинники на зимовий та літній час. Розповідаємо, коли цьогоріч потрібно "перекрутити" стрілку годинників і в якій бік це роблять восени

Кожного року в Україні двічі переводять годинники. Спочатку зимовий час міняють на літній, а потім навпаки – з літнього часу українці переходять на зимовий. Хоча багатьом громадянам така маніпуляція дуже не подобається, наразі щороку процедура незмінна. Розповідаємо, коли в Україні переводити стрілки годинників на зимовий час восени 2023 року.

Коли в Україні переводять годинник на зимовий час

Восени українцям потрібно перевести стрілку годинника на одну годину назад. Перехід з літнього на зимовий час відбувається у ніч з 28 на 29 жовтня – у цю ніч після 3:59 наступить не 4:00, а 3:00. Отже, українці цього дня зможуть поспати на одну годину довше. Зауважте, що переводити години потрібно тільки на механічних пристроях – електронні роблять це самостійно.

У мережі назвали дату, коли потрібно перевести годинники на зимовий час в Україні 2023 року
У мережі назвали дату, коли потрібно перевести годинники на зимовий час в Україні 2023 року

Варто зазначити, що у Верховній Раді вже обговорювали доцільність переведення годинників на зимовий і літній час. Так, депутати говорили про те, аби скасувати щорічну процедуру. Втім, відповідне рішення не перейшло зі стадії обговорення на етап виконання. Ба більше, експерти зазначають, що переведення часу – не лише стара звичка, а можливість створити баланс.

Коли в Україні переводять годинники на зимовий час 2023 року та чи припинять це робити
Коли в Україні переводять годинники на зимовий час 2023 року та чи припинять це робити

Так, територія України завелика для того, аби вся держава знаходилась у межах одного часового поясу. За умови постійного переведення годинників вдається пом’якшити той факт, що у східних та західних областях країни сонце заходить і сходить із доволі великим відривом. На думку експертів, відмовитись від переведення годинників можна лише за умови, якщо поділити Україну на два часових пояси.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини