В Києві та інших містах України зʼявилося північне сяйво: небо вкрилося червоно-смарагдовими кольорами

Північне сяйво – рідкісне небесне явище, яке складно побачити навіть на самій півночі. Туристи з усіх куточків світу активно за ним полюють, але природа вирішила зробити українцям цікавий подарунок.

Ввечері, 5 листопада жителі різних регіонів України мали можливість спостерігати за неймовірним сяйвом в небі. Перші фото північного сяйва опублікували місцеві жителі Чернігівщини, які були приголомшені таким видом з вікна.

“19:24. Зараз у небі над громадою”, – підписала фото Юлія Пастернак, голова Куликівської селищної ради.

В коментарях українці були надзвичайно вражені, що північне сяйво раптово зʼявилося саме в Україні. Здавалося б, що у 2023 році громадян України не здивує вже нічого. Також зʼявилися повідомлення про те, що природне явище помітили в Київській, Одеській та Львівській області.

Небо над Україною вкрилося північним сяйвом
Небо над Україною вкрилося північним сяйвом

Раніше подібне північне сяйво побачили 26 вересня в районі Харківської області. Експерти кажуть, що це повʼязано з потужними магнітними бурями, які продовжують накривати нашу планету. Хай би там що не було, але виглядає по-справжньому магічно.

За цим небесним явищем туристи їдуть на північ і можуть кілька ночей провести без сну для того, щоб на власні очі побачити північне сяйво, але не всім це вдається зробити. Це не постійне явище і часто буває так, що витрачаючи шалені гроші на готель, гіда та місце з найкращим видом на загадкове сяйво – його можна так і не побачити, а туристи їдуть розчаровані додому.

Небесне сяйво – це оптичне світіння неба, яке зʼявляється внаслідок впливу потоків полярних заряджених частинок, які спрямовуються до земельних полюсів. Українцям вже другий раз поспіль щастить побачити красу навіть не виходячи з дому і не покидаючи території власної країни.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини