“Ми готові”: міністр енергетики Герман Галущенко розповів, чи будуть блекаути по всій Україні взимку 2023-24

Минулого року від блекатуів страждала вся Україна. Цього року прогнози дещо кращі, але українцям все одно рекомендують підготуватися до раптових відключень електроенергії.

Електричний блекаут – це тимчасове припинення подачі електроенергії в певній території чи на певному електромережевому об’єкті. Це може трапитися з різних причин, таких як технічні несправності, аварії, природні катастрофи (наприклад, урагани, землетруси), планові відключення для запобігання перевантаження системи або інші непередбачені обставини.

Електричні блекаути можуть мати різну тривалість – від коротких перебоїв, що тривають кілька хвилин, до тривалих відключень, що можуть тривати години або навіть дні. Вони можуть впливати на побутові споживачі, підприємства, а також важливі об’єкти, такі як лікарні чи інфраструктура.

В Україні блекаути спровоковані пошкодженням великої кількості електромережі зі сторони російських окупантів. Через це в 2022-23 роках майже вся територія України тривалий час знаходилася без світла. В кожному регіоні України проводилися планові відключення світла для того, щоб направити електроенергію на важливі обʼєкти – лікарні, комунальні підприємства, школи та інше.

Чи будуть блекаути взимку 2023-24 років
Чи будуть блекаути взимку 2023-24 років

Взимку 2023-24 років варто очікувати повторної атаки зі сторони російських військ, але міністр енергетики Герман Галущенко каже, що ми повністю до цього готові. Єдина причина, яка може якось впливати на відключення світла – ще більш сильні атаки зі сторони окупантів.

“Безумовно, це єдина причина, яка може вплинути, але з точки зору інших причин – ми готові”, – каже міністр.

Не дивлячись на такі хороші прогнози, варто запастись всіма необхідними предметами на випадок відключення світла: павербанки, ліхтарики на баратейках, генератори та інше приладдя, яке допоможе не залишитись без світла взимку.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини