Негода продовжується: хуртовина дісталася більшості областей України. Перші кадри наслідків снігових заметів

Україну замітає снігом. Перші наслідки негоди вже всі ми не тільки побачили у мережі, а й відчули на собі. Як країна пережила чималу хуртовину та шторм — дізнайтеся у матеріалі.

Природа влаштувала найнесподіваніший кінець осені, подарувавши Україні величезну порцію снігу та вітру. Негода, яка почалася вчора, стала справжнім випробуванням для більшості областей країни, призводячи до серйозних труднощів для громадян та транспорту.

Початок бурі на південному заході

Вчора негода почалася з південних областей та поширилася далі на південь, центральні регіони. Полтавщина швидко опинилася під бурею, а надвечір снігова хуртовина атакувала Київщину. У Одеській області аномальна кількість снігу та сильні пориви вітру призвели до серйозних труднощів на 14 ділянках, де застрягло 315 транспортних засобів.

Траса Одеса-Рені

Відігралася погода і на житлових кварталах. В Одесі через бурю зламалася стометрова труба котельні на селищі Котовського, пошкоджені лінії електропередач. До ліквідації наслідків залучали навіть військову техніку.

Пошкоджено лінії електропередач
Негода пошкодила котельню на Одещині

У передмісті Києва — справжній деревопад. Сильний вітер порвав прапор коло Батькіщини-Мати.

Поривами вітру розірвано прапор

Негода захопила регіони

У Миколаївській області чотири ділянки стали складними для руху, і сім транспортних засобів опинилися в снігу. Кіровоградська область також зазнала впливу негоди, з трьома ускладненими ділянками та 60 транспортними засобами, що потрапили в снігові замети.

Наслідки негоди
Наслідки негоди
Наслідки негоди

Обмеження руху в Черкаській області

У Черкаській області, внаслідок снігопаду та високого рівня заметів, з ночі тимчасово обмежено рух вантажного і громадського пасажирського транспорту на дорозі Н-01 Київ-Знам’янка від км 123+687 до 242+004.

Проблеми з електропостачанням та транспортом

Негода залишила без світла приблизно 400 населених пунктів. Укрзалізниця відчула наслідки бурі та відкрила додаткові місця на потяги для подолання ускладнень та забезпечення безпеки подорожуючих. Чимало київських шкіл сьогодні на онлайн навчанні.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини