Як раніше вже не буде: Кабмін готує нововведення для власників домашніх тварин — кого це торкнеться

В Україні змінюють підхід до реєстрації домашніх тварин. Розповідаємо, що саме зміниться і як це вплине на життя пересічних українців, які мають пухнастих улюбленців.

Україна крокує вперед до сучасних європейських стандартів у сфері обліку та захисту домашніх тварин. Згідно з ініціативою Міністерства аграрної політики, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та Міністерства цифрової трансформації, започаткованим заступником Міністра аграрної політики та продовольства, уряд розробляє проєкт, що подолає монополію державних клінік на реєстрацію тварин.

Чому не всі коти муркочуть, як тракторці - перелік головних причин
Кабмін готує нововведення для власників домашніх тварин: котів та собак будуть реєструвати

Однією з ключових переваг ініціативи є можливість для ветеринарів, які будуть співпрацювати з новим Реєстром, видавати безкоштовних ветеринарних паспортів державного зразка. Це не лише полегшить процес реєстрації тварин, а й дозволить власникам швидше та зручніше подорожувати із своїми пухнастиками за кордон.

Важливою часткою проєкту є відсутність фінансового навантаження на державний бюджет. За його впровадження взялись міжнародні донори, що підкреслює зацікавленість світової спільноти в розвитку української системи ветеринарного контролю.

Кабмін готує нововведення для власників домашніх тварин: котів та собак будуть реєструвати

Нині, за словами урядовців, однією з головних проблем, яку вирішує нова система, є недосконалість обліку домашніх тварин. Це відокремлювало Україну від європейських стандартів, ускладнюючи виїзд громадян за кордон із своїми улюбленцями.

Ініціатори проєкту обіцяють власникам тварин не лише можливість легко відновлювати документи на своїх пухнастих друзів та підтверджувати право власності, але й спрощений пошук пропавших хвостиків. Крім того, планується інтеграція електронних ветеринарних паспортів у вже популярний додаток “Дія”, що робитиме процес взаємодії з даними ще більш зручним та ефективним для всіх зацікавлених сторін.

Завдяки цьому проєкту Україна не лише зближується із світовими стандартами у сфері ветеринарної медицини, а й робить життя власників тварин комфортнішим та безпечнішим.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини