Експерти розповіли, коли будуть блекаути в Україні і як до них готуватися

В Україні знову можуть з'явитися графіки відключення світла, а буквально вчора, 8 травня, 31 населений пункт залишився без електроенергії. Як підготуватися до блекаутів?

У країні, де ворог не спить, де кожен день приносить нові виклики та перешкоди, підготовка до непередбачуваних ситуацій стає не просто розумним кроком, а необхідністю. Однією з таких ситуацій є блекаути — відключення електроенергії, що може стати неприємним сюрпризом для багатьох. Згідно з повідомленнями експертів, енергетична система нашої країни перебуває під підвищеним ризиком, тому готуватися до того, що ми будемо взимку без електрики потрібно вже зараз.

Експерти розповіли, коли будуть блекаути в Україні і як до них готуватися

Перш за все, варто згадати про основні предмети, які допоможуть вам пережити відключення без зайвих турбот. Блоки живлення та світильники на батарейках стануть вашими надійними помічниками у темряві. А в разі, якщо вода та каналізація також будуть недоступні, вологі серветки, сухий шампунь та “сухий душ” стануть незамінними знаряддями гігієни.

Щодо їжі, запаси готових продуктів гратимуть важливу роль. Сублімовані продукти, м’ясні та рибні консерви, сухарі, хлібці, печиво, шоколад, батончики, згущене молоко, горіхи та сухофрукти — це те, що допоможе вам не залишитися голодними навіть під час відключення електроенергії. А для приготування страв зручно мати туристичну газову плиту зі змінними балонами, яка забезпечить вас гарячими стравами.

Експерти розповіли, коли будуть блекаути в Україні і як до них готуватися

Але блекаут — це не лише проблема живлення приладів, світла та гігієни, це також питання збереження комфорту та безпеки в умовах відсутності опалення. Щоб зберегти тепло у квартирі, варто об’єднати всіх мешканців в одній кімнаті, заклеїти щілини у вікнах та утеплити стіни килимами. Додатково, можна запастися зимовими спальниками, хімічними грілками або термоковдрою, щоб зберегти комфорт та тепло під час відключення опалення.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини