Як раніше вже не буде: у школах пропонують зробити суботу робочою і значно подовжать канікули — подробиці

Черговий навчальний рік в Україні проходить у специфічних умовах. На вчителів та учнів може чекати нововведення, яке вже активно обговорюється у мережі. Дізнайтеся всі подробиці.

Навчальний рік 2024-2025 буде значно відрізнятися від попередніх. Вже у деяких регіонах школярі вийдуть на навчання раніше 1 вересня, але це ще не все. У мережі слова освітньої експертки Іванни Коберник викликали хвилю дискусій.

Радниця міністра освіти (2016-2020 роки) висловила свою думку стосовно навчання під час блекаутів. На її думку, навчання по суботах могло би стати компенсаційним механізмом у цій ситуації. Також пані Коберник розповіла, що перші 2 місяці навчання ідуть у педагогів на те, щоб повернути рівень знань у дітей на той, що вони мали у третій чверті попереднього навчального року.

Школярі вийдуть на навчання 19 серпня: Львівська міська рада пояснила чому
У школах пропонують зробити суботу робочою і канікули довшими: як зміниться навчальний рік в Україні

У Міністерстві освіти ж говорять про те, що кожна педрада школи може самостійно ухвалювати рішення про те, скільки часу будуть навчатися діти. Також навчальні заклади мають змогу автономно і ситуативно вирішувати, скільки днів учні будуть відпочивати на канікулах. МОН всього лише надає рекомендації.

На Київщині вже деякі НВК оголосили про те, що діти будуть ходити на заняття у вихідний день. Одну суботу будуть вчитися за понеділок, іншу — за вівторок, і так далі. Має вийти так, що до 1 грудня маленькі українці зможуть опанувати програму першого семестру. Якщо далі ситуація зі світлом і теплом буде вкрай погана, всіх розпустять на тривалі канікули.

Експерти розповіли, коли почнеться навчальний рік у школах України
У школах пропонують зробити суботу робочою і канікули довшими: як зміниться навчальний рік в Україні

Нагадаємо, що на Львівщині та у Чернівецькій області навчання розпочнеться 19 серпня. Нововведення було впровадження з метою дати дітям максимальну кількість знань до початку зими, яка вірогідніше за все буде у нас з тривалими блекаутами. Під час відключень світла у школах планують відкривати цілодобові пункти незламності.

Популярне

Подібні новини