Як раніше вже не буде: в Україні не скасовують перехід на літній час, бо з’явився один важливий нюанс

Ще влітку всіх українців збентежила новина про те, що цього року ми востаннє переведемо стрілки годинників і на цьому все. Втім, як виявилося, все не так однозначно.

Ще влітку цього року депутати ухвалили законопроєкт №4201, згідно з яким Україна мала перейти востаннє на зимовий час і більше не рухати стрілки годинників. Це рішення породило купу дискусій щодо доцільності такої зміни.

Перехід на літній і зимовий час уже давно став для багатьох українців справжнім випробуванням. Одного ранку ми прокидаємося й відчуваємо, що організм не встигає за годинниковою стрілкою. У когось змінюється настрій, у когось – робочий ритм, а дехто навіть страждає від загострення хронічних хвороб.

Коли переводять годинник в Україні 2024 року
Експерти пояснили, чому перехід на літній час не відмінили

Скасування переведення часу – це не новина. Європейський Союз ще у 2019 році вирішив відмовитися від цього звичаю, однак більшість країн так і не втілили ці плани в життя. Багато держав, як і раніше, двічі на рік змінюють стрілки, намагаючись пристосуватися до погодних умов і світлового дня. Україна – не виняток, хоча ми й перебуваємо в кроці від остаточного рішення.

Цікаво, що ідея жити без переведення часу вже була в Україні. У 2011 році, коли президентом був Віктор Янукович, країна намагалася перейти на “постійний літній час”, наслідуючи приклад росії. Тоді питання часу стало ще одним елементом політичної гри. Проте ця спроба лише внесла плутанину і не знайшла підтримки серед населення.

У мережі назвали дату, коли потрібно перевести годинники на зимовий час в Україні 2023 року
Експерти пояснили, чому перехід на літній час не відмінили

Сьогодні ж Україна знову стоїть перед вибором. Чи підпише президент цей законопроєкт? Чимало видань, з посиланням на власні джерела, стверджують, що очільник держави не збирається підписувати цей закон, а отже кардинальних часових змін не очікується.

Нагадаємо, що в останню неділю жовтня будемо пересувати стрілки на 1 годину назад.

Популярне

Подібні новини