Чому мед найкраще впорається з застудою

Мед є цілком звичним і буденним для кожної людини продуктом, але невже більшість його дійсно недооцінює?

Як це працює?

В Оксфордському університеті вчені з’ясували, що мед надає найкращий ефект при лікуванні хвороб верхніх дихальних шляхів, куди входить і звичайна застуда. Не дарма під час чергового захворювання багато людей активно п’ють гарячий чай з медом, так як це одне з кращих ліків, яке знаходиться в максимальній доступності.

Вчені зібрали дані про 14-ти клінічні випробування, в яких приймав участь 1761 пацієнт. Всі вони страждали від проблем з верхніми дихальними шляхами, в лікуванні яких використовували кілька різних ліків – класичні аптечні мікстури і сиропи, більш сильні антибіотики і, як ви вже могли здогадатися, мед. В цілому результати пізніше показали, що ті пацієнти, які лікувалися медом, видужували на 2 дні раніше, а також у них швидше пропадав кашель і знижувалася сама його вираженість.

антибіотики
Антибіотики

Медичні експерти пояснюють це тим, що в меді міститься перекис водню, яка є одним з кращих антибактеріальних засобів. Таким чином, мед може бути використаним для дуже широкого спектра – від лікування застуди до усунення дрібних подряпин і ранок. Більш того, у меду найкраща консистенція для того, щоб лікувати хворе горло – він рівномірно розподіляється на слизових ротової порожнини і горла, тим самим знімаючи роздратування і набряк.

Мед краще антибіотиків?

Так, це досить гучне твердження, проте саме так і є – антибіотики надають вельми шкідливий вплив на організм, так як знищують не тільки злоякісні мікроби, але і корисні, які є частиною організму. До того ж, антибіотики впливають на бактерії, а людські хвороби викликані в основному вірусами, в результаті чого виходить так, що «лікування» антибіотиками перетворюється на справжнє знущання над власним організмом.

Бережіть своє здоров’я і дбайте про себе.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини