Небезпека гель-лаку: постраждати можуть не тільки ваші нігті

Більшість представниць прекрасної статі знає, наскільки сильно гель-лак може пошкодити нігтьову пластину. Але що якщо не тільки її?

Шкода гель-лаку для нігтів

Більшість жінок і так знають, що гель-лак досить серйозно шкодить нігтьовій пластині – він заважає її обміну киснем і порушує захисний шар нігтя. В результаті нігтьова пластина стає сухою і ламкою, на ній можуть з’явитися поздовжні борозни (досить часто можна зустріти дане явище), а біля основи нігтя з’являються тріщини. Після навіть одного разу використання гель-лаку будь-якої якості нігті придбають пошарпаний і зовсім нездоровий вигляд, з яким не так вже й легко буде впоратися – треба буде чекати, коли пошкоджена пластина просто відросте.

Чому ще може нашкодити гель-лак?

Сушка гель-лаку
Сушка гель-лаку

Багато хто забуває, як саме проходить процедура – крім самого безпосереднього нанесення лаку на нігті відбувається ще досить потужне ультрафіолетове опромінення, причому протягом тривалого періоду часу. А якщо користуватися цим спеціальним покриттям на регулярній основі, то уявіть собі, скільки ультрафіолетового опромінення отримує наш організм. Здавалося б, що тут такого, проте за словами професійного дерматолога Вікторії Миронюк фотопошкодження від ультрафіолету і LED ламп може значно прискорити процес фотостаріння – тобто помітних косметичних пошкоджень шкіри кистей і рук.

Невже тепер ніколи не виконувати дану процедуру?

Це не означає, що тепер вам потрібно назавжди відмовитися від красивих нігтів – аж ніяк, але мінімум за годину до процедури наносите на поверхню шкіри сонцезахисний крем з широким спектром дії. Це не повністю убезпечить від шкоди ультрафіолету, але хоча б мінімізує його.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини