Як годувати дитину під час навчання дома: правильний раціон для школярів на дистанційному навчанні

Їжа - основне джерело сил та енергії для дітей, особливо в період дистанційного навчання. Які продукти слід включити в раціон для кращої роботи мозку?

Дистанційне навчання не тільки в Україні, але й в цілому світі стало вже чимось звичайним на повсякденним. В таких умовах варто знати, які продукти обирати для раціону своєї дитини, щоб в організм надходили всі поживні речовини та мікроелементи.

Консультант з громадського здоров’я МОЗ України Олег Швець дав рекомандацію, що в дитини повинно бути три основних прийоми їжі, а також два перекуси.

Якщо дитина швидко голоднішає вранці, зробіть два сніданки: перший – з легеньких на шлунок страв, а другий – ситніший, щоб в дитини не зникала енергія.

Що має бути під час перекусу?

Це овочі, фрукти, горіхи або печиво. Не виняток, що між прийомами їжі дитина захоче випити чаю з солодким шоколадом, це можна. Слідкуйте за тим, щоб ваша дитина пила середню норму води на день – 1-2 літри.

З яких продуктів повинен складатися раціон:

План здорового харчування для вашої дитини
План здорового харчування для вашої дитини

В першу чергу – клітковина

Роль клітковини беруть на себе свіжі овочі та фрукти. З них можна приготувати безліч страв: запекти, посмажити, зварити, зробити салат, або доповнити основний прийом їжі нарізаними томатами та огірками.

Макарони з твердих сортів пщениці, крупа, хліб

Хліб можна замінити на рисові або гречані хлібці, якщо ви непокоїтеся, що ваша дитина набере зайву вагу.

Молочні продукти

Сир, молоко, кефір – обов’язкові складники для травлення вашої дитини. Ми знаємо, що вживання молочних продуктів сприяє зміцненню кісток, а це дуже важливо для здоров’я дітей.

Окрім цього, не обійтись без м’яса риби, птиці та будь-якого червоного м’яса. Обирайте те, що найбільше подобається вашій дитині та експерементуйте з поєднанням смаків.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини