Масове отруєння на Дніпропетровщині: шкільний випускний закінчився госпіталізацією

Масове отруєння на Дніпропетровщині: шкільний випускний в кафе замість зустрічі світанку закінчився госпіталізацією. Випадок стався в одному із закладів села В'язівок.

На жаль, далеко не у всіх закладах громадського харчування дотримуються санітарних норм. Масове отруєння на Дніпропетровщині якраз таки з цим і пов’язано — шкільний випускний в ресторані закінчився госпіталізацією.

Випадок стався в селі В’язівок Павлоградського району Дніпропетровської області, а сам захід проходив у кафе «Самара». В результаті святкування отруїлися дев’ятеро людей — шестеро дорослих і твоє дітей.

Школьный выпускной
Шкільний випускний

П’ятеро перебувають під наглядом медиків у Новомосковській районній лікарні, решта четверо лікуються амбулаторно. У всіх постраждалих однаковий діагноз — гостра кишкова інфекція. Вона небезпечна зневодненням, що загрожує такими ускладненнями, як ниркова недостатність, інфекційно-токсичний шок і навіть пневмонія.

Після того, що сталося, в заклад, де проходив банкет, нагрянула перевірка Держпродспоживслужби. Відібрано проби страв, питної води і змиви з кухонних поверхонь. На даний момент лабораторні дослідження тривають, а по їх завершенні протягом п’яти днів буде прийнято рішення, чи закривати кафе.

Кишечная инфекция
Кишкова інфекція

Навіть без аналізів явно видно порушення, які могли сприяти поширенню кишкової палички. На кухні немає дезінфікуючих розчинів, вода для миття посуду підведена тільки до однієї раковини, відсутня посудомийна машина. Крім того, порушена технологія приготування їжі — перехрещуються шляхи готової і сирої продукції.

Крім усього іншого, співробітники не дотримувалися правил особистої гігієни, а даний суб’єкт господарювання і зовсім не зареєстрований в державному реєстрі.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини