Пожежі на Луганщині: відкрито 14 кримінальних справ

Розслідування з приводу причин пожеж в Луганській області все ще тривають, поліція проводить активну роботу.

Що ж там діється?

Поліція відкрила вже 14 кримінальних справ у зв’язку в пожежами, які відбуваються в Луганській області. Тетяна Погукай, прес-секретар обласної державної служби з надзвичайних ситуацій, повідомила пресі, що знищено майже шість тисяч житлових будинків, усі мешканці, природно, евакуйовані. Станом на зараз призначені сім судово-медичних експертиз. Розслідування все ще триває – швидше за все, це були екстремісти, які хотіли привернути увагу до своєї діяльності шляхом підпалу сухого лісової листя і трави. Далі справа стояла за малим – вогонь поширився до замінованого узбіччя дороги КПВВ «Станиця Луганська», що викликало безліч вибухів і подальшого поширення пожежі.

 Госпіталізація
Госпіталізація

На даний період часу жителі все ще продовжують спроби ліквідувати вогнище загоряння біля Гаврилівки в Луганській області. Площа пожежі становить 150 гектарів, погорільців продовжують активно евакуювати і надавати їм першу необхідну допомогу. На місце події все так же активно прибувають пожежні, поліцейські і гвардійці, однак охопити таку велику кількість території досить важко.

Поки що через пожежі загинуло вже 11 осіб, майже дві сотні людей були госпіталізовані у важкому стані через дим і опіки.

Сподіваємося, що вже незабаром ситуація з пожежами в Луганській області вирішитися і люди будуть в безпеці.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини