Комарам не подобаються ці запахи: 6 натуральних відлякувачів комах без хімічних репелентів

В Україні розпочався сезон неприємних укусів та червоних цяток по всьому тілу. Якими натуральними запахами можна відлякати комарів та спокійно гуляти ввечері чи відпочивати на природі?

Теплий сезон приносить із собою не лише можливість насолоджуватись сонцем і відпочинком на природі, але й постійні укуси комах. Нікому не подобається перспектива терпіти свербіння чи, що набагато гірше, розчухувати місця, де вкусив комар. Всі ми звикли купляти спеціальні спреї від комах, втім у природі існує безліч натуральних репелентів, які відлякують нестерпних і діставучих комарів.

ТОП-6 натуральних засобів від комарів

Народна медицина користується широкою популярністю у побуті. Так, поради, які століттями перевіряли наші предки, допомагають у багатьох випадках позбутись неприємних проблем. Для того, аби відлякати комах, часто використовують ефірні олії. Серед найдієвіших – олії прямого віджиму. Вони коштують дорожче, втім бюджетніші варіанти, як от, наприклад, гвоздика, лаванда, лемонграс, м’ята чи апельсин, також чудово впораються із задачею.

Як відлякати комах і захиститись від укусів комарів влітку
Як відлякати комах і захиститись від укусів комарів влітку

Знавці “комариної” справи впевнено вам заявлять – найкращим варіантом захиститись від укусів комарів є суміш лимона та евкаліпту. 10 мілілітрів евкаліптової олії змішайте із соком одного лимона. Нанести цю рідину потрібно на відкриті ділянки тіла. Людям такий запах виявиться до вподоби, а ось комарі до вас не полізуть.

У комарів, порівняно з людьми, доволі дивний смак. Вони не полюбляють запах ваніліну, тому порошок, який часто використовують для випічки, можна нанести на шкіру або ж додати трішки до крему.

Кориця – ще один натуральний аромат, який відлякує комарів. Вона має доволі яскравий і різкий запах, тому комахи буквально остовпеніють, коли його почують. Аби захиститись від укусів, розчиніть приправу в теплій воді та поставте місткість із рідиною біля себе.

Аромат спирту також відлякує комах. Зробити натуральний репелент у такий спосіб доволі просто. Для цього візьміть три чверті спирту та змішайте із десятьма краплями будь-якої ефірної олії, про яку ми писали вище.

Які натуральні запахи не подобаються комарам й іншим комахам
Які натуральні запахи не подобаються комарам й іншим комахам

Перевірений часом запах, який точно відлякає комарів, комах і навіть кліщів – одеколон “Гвоздика”. Той самий парфум, який багато років тому використовували наші бабусі й дідусі, сьогодні не втрачає актуальності. Різкий запах відлякує комах та ефективно захищає вас від укусів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини