Культурна спадщина гуцульської кухні: страпачки з картоплі. Смачний рецепт на 15 хвилин і вечеря готова

Кулінарія – це не лише про задоволення апетиту, але й про естетичне та культурне значення. Пропонуємо приготувати гуцульську страву за простим і швидким рецептом

Простими словами страпачки можна назвати галушками. Загалом на Заході України існує чимало варіантів приготування страви, а готування часто використовують як гарнір. Цю страву готують з різних інгредієнтів та з різними додатками. Втім, який би варіант частування не подали на стіл, ця страва залишається найпопулярнішою в гуцульській кухні. Поціновувачі страпачків особливо люблять смаколик за простоту в приготуванні та відсутність необхідності довго стояти біля плити.

Крім того, страва залишається такою популярною, оскільки для неї не потрібно закупати багато продуктів. Для приготування страпачків з картоплі слід запастись мінімальною кількістю інгредієнтів, а в результаті вийде смачна страва. Наталія Машика, українська кулінарна блогерка, розповіла у своєму YouTube-блозі, як приготувати частування.

Інгредієнти:

  • 700 грамів картоплі;
  • 100 мілілітрів молока;
  • Одне яйце;
  • 250 грамів борошна;
  • Сіль – на смак;
  • Для смаження – сало та цибуля.

Спосіб приготування:

Необхідну кількість молока вилийте у сотейник та поставте на помірний вогонь. Доведіть до кипіння. Тим часом очистьте картоплю, натріть на тертку, як на деруни, та викладіть у дрібне сито, аби з натертої бульби повністю стекла рідина. Викладіть масу, що вийшла в окремий посуд, та додайте туди гаряче молоко. Швидко перемішуйте та одразу додайте яйце. Знову перемішайте.

Додайте солі на смак і почніть додавати борошно. Тісто має вийти густої консистенції, тому самостійно регулюйте кількість борошна – його може знадобитись менше або ж більше. Добре змішайте масу.

Консистенція тіста на страпачки
Консистенція тіста на страпачки

Розігрійте сковорідку та налийте туди олію. Викладіть на пательню сало та зробіть шкварки. Тим часом закип’ятіть воду у каструлі, а коли вона дійде до кипіння, починайте варити галушки. Відщепніть від тіста маленькі порції та закиньте у воду. Якщо галушка під час варіння не тримає форми, до тіста потрібно додати борошна. Після того, як кульки з тіста спливли, їх потрібно поварити ще декілька хвилин.

Варіть галушки
Варіть галушки
Додайте цибулю до шкварок на сковорідці
Додайте цибулю до шкварок на сковорідці

До сала на сковорідці додайте цибулю та обсмажуйте декілька хвилин. Готові галушки подавайте зі смаженням зверху. Смачного!

Популярне

Подібні новини