Закрутила пряні пікулі на зиму, але такі смачні, що вже майже не залишилося: чоловік з дітьми усе з’їли

Літо - це час багатства смаків і ароматів, коли намагаєшся зберегти всю цю розкіш із саду та огороду на зиму. Однак, що робити, коли улюблена домашня консервація, яка планувалася на зиму, зникає майже миттєво?

Пряні пікулі на зиму

Інгредієнти:

1 кг молодих огірків
1 л води
500 мл оцту (9%)
3 ст. ложки кристалічного цукру
2 ст. ложки кріпу свіжого або сушеного
2 ст. ложки духового листа
1 ст. ложка чорного перцю горошком
4-5 гірчичних зерен
4-5 гвоздики
1 ст. ложка солі

Рецепт маринованих огірків: смачні та пряні пікулі
Рецепт маринованих огірків: смачні та пряні пікулі вдома

Спосіб приготування:

  • Огірки обережно промийте, видаліть кінчики та наріжте фігурним ножем на кільця.  Це допоможе огіркам краще набрати смаку маринаду.
  • Підготуйте маринад. У глибокій каструлі змішайте воду, оцет, цукор та сіль. Доведіть до кипіння і дайте закипіти на протязі 5 хвилин. Знижте вогонь та додайте гвоздику, перець горошком, кріп та лавровий лист.
  • Дайте маринаду охолонути до кімнатної температури.
  • Огірки розкладіть у стерилізовані банки. Додайте декілька гірчичних зерен до кожної банки.
  • Залийте огірки охолодженим маринадом, так щоб він повністю покрив огірки.
  • Закрийте банки кришками і поставте у холодильник на 2-3 дні, щоб огірки увібрали у себе маринад. Тепер залишилося тільки насолодитися їхнім хрустким та ароматним смаком.

Консервовані пікулі готові! Вони стануть чудовим додатком до будь-яких страв, а також смачними закусками. Зберігайте їх у холодильнику та насолоджуйтесь смаком пряно-маринованих огірків протягом декількох тижнів.

Зауваження: Цей рецепт підходить для маринування молодих огірків пікуль. Після того, як огірки настояться, вони будуть готові для споживання. Якщо ви хочете зберегти огірки на тривалий час, не забудьте виконати процедуру стерилізації банок та кришок перед закручуванням.

Популярне

Подібні новини