Найсмачніший маринад для огірків: скільки солі, цукру та оцту треба додати в розсіл під закрутки

Як зробити смачні та пряні огірки, як у популярних бургерах МакДональдз? Розповідаємо у матеріалі секретний рецепт маринаду, який здивує вас і ваших гостей.

Сезон консервації відкрито і заготовки на зиму роблять навіть ті, хто не мав до цього досвіду. Мережа просто кишить рецептами огірків та помідорів, які так легко закрити цього року.

Один із популярних способів приготування маринаду, який шириться ТікТоком — це, як у МакДональдзі. Для початку розберемося, що за вид городини використовують у бургерах.

Це пряні, кисло-солодкі огірки по-американськи або, як їх ще називають пікулі. Вони чудово пасують бутербродам, салатам. Роблять їх стандартним методом: у добре стерилізовану банку додають розчин солі, оцту, гірчиці.

Блогерка розкрила рецепт маринаду огірків з МакДональдзу

На один кілограм городини беремо 300 грамів цибулі. Останню добре миємо та нарізаємо кільцями. Далі все поміщаємо у велику каструлю. Посипаємо трьома ложками харчової солі.

Огірки, якщо ви взяли крупні плоди, то слід нарізати також кільцями. Малесенькі не слід чіпати, вони і так добре наситяться всіма інгредієнтами. Їх кладемо також у каструлю, добре перемішуємо з ріпчастою та накриваємо чимось важким. У такому вигляді майбутню консервацію лишаємо на 3 години, аби вона пустила сік.

Блогерка розкрила рецепт маринаду огірків з МакДональдзу

Поки городина мокне, приступаємо до найголовнішого: готуємо маринад. Для цього беремо 300 мілілітрів оцту, обов’язково яблучного. Додаємо куркуму, перець горошком та діжонську чи французьку гірчицю. І тепер не заливаємо водою, а ставимо на плиту, доводячи до кипіння.

Далі промиваємо огірки та цибулю, закладаємо до розсолу і чекаємо, коли у каструлі все закипить. Одразу, як температура досягне 100 градусів, переливаємо у банки. Закуска буде готова за 3 тижні.

Популярне

Подібні новини