П’ять дієвих екологічних та безпечних способів позбутися слимаків в саду: після цього уповзуть навічно

Городники знають ті відчуття, які отримуєш, коли бачиш, як плоди твоєї нелегкої праці знищуються слимаками. Як захиститись від них? Сьогодні ми поговоримо саме про це.

Ці черевоногі молюски з’їдають все, що трапляється на їхньому шляху. Крім того, слід, який вони залишають після себе, також продовжує руйнувати під собою верхній шар листя та навіть плодів, які мали б зберігатися до самої весни.

Чим же можна позбавитися цього шкідника?

Господиня розповіла, як гуманно можна прогнати із саду слимаків

Існує п’ять видів захисту рослин від слимаків: мідь, колючі гілки, яєчна шкарлупа, певні рослини та приманки. Давайте по черзі розглянемо кожен вид захисту.

Давно помітили, що слимаки не переносять контакту з міддю. Річ у тім, що коли таке відбувається, то молюск відчуває на собі щось на кшталт шоку від ураження електричним струмом. А раз так, то є сенс прокласти мідну стрічку, або мідну сітку, створюючи бар’єр для рослин.

Найпростішим народним способом захисту є огорожа рослин колючим гіллям. Розкладіть чагарники навколо рослин як бар’єр і слимаки не зможуть дістатися ласощів.

Звичайна яєчна шкарлупа може зіграти роль бар’єра. Вона так, як і гострі гілки не пропустить шкідників до рослин. Оскільки слимаків найбільше буває навколо основи рослини, той розкласти шкарлупу потрібно теж навколо основи.

Господиня розповіла, як гуманно можна прогнати із саду слимаків

А ще рослини, які не переносять слимаки. Це ті, що виділяють пряні аромати, які відлякують таких гостей, як слимаки. Що ж то за рослини? Перше місце серед них займає полин, за нею — розмарин, аніс та фенхель.

Тому посадіть такі рослини у себе на городі, не пожалкуєте. Далі по ефективності можуть бути приманки. Їх роблять таким чином, щоб слимаки забралися туди, а ви, як побачите, що їх зібралося досить багато, зберіть та позбудьтеся них.

Приманками може бути, на приклад, купа листя салату у вологому куточку городу, старий кусок шиферу або товста чорна плівка.

Тепер ви знаєте, що робити. Хай щастить!

Популярне

Подібні новини