Цією закускою з кабачків ласуємо всю зиму: найсмачніший спосіб приготування, який оцінять всі

Якщо зібрали великий врожай кабачків і серед великої кількості рецептів ви вже перепробували майже всі, то пропонуємо вам ще один не надто поширений рецепт консервування смажених кабачків у банках на зиму.

За цим рецептом вийде доволі пікантна та ароматна закуска.

Інгредієнти

  • Кабачки 1 кг
  • Часник 1 головка
  • Рослинна олія 100 г
  • Зелень петрушки та кропу 1 пучок
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Оцет 9% 2 столові ложки
Пряна ідея для закуски: господар поділився простим рецептом

Приготування

Рекомендуємо для презентабельності взяти кабачки різних кольорів.

Помиті кабачки поріжте кружечками товщиною до 1 см. Посоліть їх та залиште на 15 хвилин для того, щоб вони віддали зайву рідину.

У пательні розігрійте рослинну олію та викладіть кабачки в один шар. Смажте їх на помірному вогні по 3-5 хвилин до створення золотистої скоринки з одного боку, а потім переверніть й також смажте з іншого боку. За потреби доливайте олію у пательню.

Пряна ідея для закуски: господар поділився простим рецептом

Свіжу зелень петрушки та кропу поріжте дрібно ножем. Також подрібніть ножем або у кухонному подрібнювачі часник.

Далі прокип’ятіть олію й дайте їй охолонути. В чисті прожарені у духовці банки спочатку на дно розкладіть рівномірно зелень, залийте пропорційно охолоджену олію, а потім викладайте шарами по черзі: кабачки, часник і так далі. Коли заповните банку повністю кабачками, то олія підійметься й накриє кабачки. Тоді додайте оцет також пропорційно кожній банці.

Накрийте кришками банки та простерилізуйте їх у каструлі. Для цього на дно каструлі покладіть бавовняний рушничок. Поставте на нього банки з кабачками. Після того налийте у каструлю гарячої води таким чином, щоб вона досягла 2/3 висоти банок. Доведіть до кипіння та кип’ятіть їх ще протягом 30 хвилин на повільному вогні. Після того закрутіть кришками, переверніть та залиште охолоджуватися. Зберігати кабачки потрібно у прохолодному місці.

Популярне

Подібні новини