Рослина, яка принесе удачу до вашої оселі: секрети догляду за грошовим деревом або красулою. Головні поради

Дотримуючись цих простих правил, вам вдасться виростити у себе вдома міцне та шикарне грошове дерево. Розповідаємо про головні секрети та поради з догляду

Кожному з нас завжди хочеться вірити в те, що ті чи інші рослини можуть принести нам щастя та добробут. Хтось радо прислухається до настанов і порад старших членів родини, а хтось одразу вирушає у магазин за грошовим деревом, адже точно знає про таємничі особливості цієї квітки. Хай там як, але варто розповісти про те, як правильно доглядати за красулою.

Як доглядати за грошовим деревом

Одразу варто назвати найголовнішу особливість грошового дерева. Догляд за квіткою не вимагає великих витрат, а часу на це ви витрачатимете також мало. Втім, аби рослина була здоровою та тішила вас красивим зовнішнім виглядом, потрібно обов’язково приділяти їй увагу. Так, наприклад, потрібно точно розуміти, де повинна жити квітка, а також – як часто її поливати.

Як правильно доглядати за грошовим деревом у домашніх умовах
Як правильно доглядати за грошовим деревом у домашніх умовах

Цікавою особливістю грошового дерева є не лише її “магічні” властивості притягувати статки у дім свого власника. Так, наприклад, красула має цілющі якості, а також є домашньою рослиною-фільтром. Листя квітки виділяють у навколишнє середовище таку речовину, як фітонциди. Вона має противірусні, антибактеріальні та протигрибкові властивості. Таким чином грошове дерево може знезаражувати повітря у приміщенні, де знаходиться.

Експерти зазначають – догляд за квіткою повинен бути якісним, адже тільки так ви зможете насолоджуватись цвітінням рослини. Особливо складних аспектів у догляді за красулою немає. Найголовніше, про що потрібно пам’ятати – це правильний і вчасний полив, обрізання крони, прибирання пилу з листя рослини.

Як доглядати за рослиною грошове дерево
Як доглядати за рослиною грошове дерево

Красулу або, як ми звикли її називати, грошове дерево потрібно розміщувати у такому приміщенні, де їй буде вистачати освітлення. Найкращим варіантом буде обрати південно-східну сторону вашого будинку або квартири. До слова, це рекомендація не тільки досвідчених садівників, але і фахівців із фен-шую. Влітку ви можете залишати квітку на балконі, а ось взимку варто переносити її на вікна, що дивляться на південну сторону.

Ще один важливий момент, в якому садівникам-початківцям варто розібратись – полив дерева у домашніх умовах. Те, як часто потрібно поливати красулу, залежить від погоди на вулиці. У спеку поливайте рослину до 2 разів на тиждень, а у нормальну та помірну температуру давайте квітці “попити” раз на тиждень. Взимку скоротіть частоту поливу до одного разу на 20-30 днів. Використовуйте тільки відстояну теплу воду, а процедуру виконуйте ввечері.

Популярне

Подібні новини