Як ефективно прибирати сніг вручну та без інструментів: прості методи, які у цієї зими стануть у нагоді всім

Ми радіємо першому снігу до поки вин не створює певних проблем. Тоді перед нами постає завдання прибрати його якомога швидше та ефективніше. Як це зробити, поговоримо зараз.

Давнім помічником у цьому є звичайна снігоприбиральна лопата зі сталі, алюмінію або пластику. Якщо ваш двір або ділянка невеликі, то ви, маючи фізичну силу, з легкістю та навіть з користю для здоров’я, впораєтесь з цією задачею.

Для більш широкого захвату площі, яку потрібно прибрати, ви зможете скористатися скрепером, який на відміну від лопати, правда, лише відштовхує сніг.

Сучасним помічником зимою все більше стають снігоприбиральні види техніки, які працюють на електричному або бензиновому двигунах.

Експерти назвали найефективніший метод прибирання сніг

Для людей, що не мають фізичної змоги боротися зі снігопадом, можна порадити придбати протиожеледні реагенти. З їхньою допомогою сніг, звісно, розтане, але чи не нашкодить їх використання вашій ділянці, бо всі вони є якимось видом солі, що часто роз’їдає не тільки снігову масу.

Найбільш поширеним реагентом є звичайна поварена сіль. Вона відносно дешева та доступна. Але шкодить лапам свійських тварин, псує взуття, сприяє корозії металевих конструкцій та труб на вашій ділянці.

Експерти назвали найефективніший метод прибирання сніг

Менш шкідливим є Бішофіт, в основі якого лежить хлористий магній. Дуже ефективний та безпечний для рослин препарат, який швидко діє навіть при температурі -15°. Але ціна препарату чимала, до того ж лапи ваших “менших братів” можуть від нього суттєво постраждати.

Ще одним ефективним препаратом є хлористий калій. Після нього сніг тане через кілька годин. Він безпечний для тварин та птахів, бетонного покриття та металу, а ще і є прекрасним добривом, якщо не перебільшувати норм його використання.

Який спосіб боротьби зі снігом обрати, звісно, вирішувати вам згідно з власними потребами та статками.

Популярне

Подібні новини