Гості сміялися, коли я гріла вологі серветки в мікрохвильовці, а тепер і самі так роблять: це треба знати

Ну навіщо "гріти" вологі серветки у мікрохвильовій печі? Але насправді все настільки просто і логічно, що ми готові посперечатися: ви теж так робитимете. Ну чи хоча б спробуєте заради інтересу.

Доглядати мікрохвильовку буває непросто, адже на її внутрішніх стінках постійно накопичується чимало жиру, який потім досить складно видалити. А тим часом тримати цей побутовий прилад у чистоті необхідно. В іншому випадку всередині нього з’являться бактерії, а разом з ними і неприємний затхлий запах.

Це той випадок, коли вологі серветки використовуються не за прямим призначенням. Ви знали, що вологими серветками можна багато всього відчистити? Наприклад, мікрохвильову піч від застарілого жиру, засохлих частинок їжі та іншого бруду, який зазвичай з’являється. Як почистити мікрохвильову піч за допомогою вологих серветок:

Отже, вам знадобиться 5-7 штук вологих серветок із великої пачки. Якщо пачка маленька, тоді беріть більше серветок, штук 10-12 (можна навіть усі серветки взяти з маленької упаковки). Важливо! Серветки мають бути вологими. Якщо пачка відкрита вже давно і серветки висохли, то нічого не вийде.

Серветки кладемо в мікрохвильову піч і включаємо її на 2 хвилини. За цей час склад, яким просякнуті серветки, перетворюється на пару і дуже добре розм’якшує всі засохлі плями. Як тільки мікрохвильова піч вимкнеться, чекаємо пару хвилин і дверцята поки не відкриваємо. А потім нам потрібно протерти її зсередини цими серветками. Рекомендуємо працювати в рукавичках, щоб не обпектися, оскільки серветки будуть гарячі.

Секрети успішного очищення мікрохвильовки: майстер-клас від спеціаліста
Секрети успішного очищення мікрохвильовки: майстер-клас від спеціаліста

Весь бруд дуже легко відчищається, буквально з одного дотику. Після мікрохвильову піч потрібно протерти ганчірочкою, змоченою в чистій воді, а потім витерти насухо. От і все. Мікрохвильова піч чиста, а ще усувається неприємний запах. До речі, якщо мікрохвильова піч ну вже дуже брудна і з першого разу не до кінця все відчистилося, тоді повторіть процедури. Нічого страшного, якщо витратите ще 2 хвилини на прогрів та 1 хвилину на очищення.

Популярне

Подібні новини