Як підгодувати петунію на стадії розсади, щоб потім квітла аж до морозів: ці поради свекрухи просто супер

Мабуть кожен любитель квітникарства вирощує на своїй садовій ділянці таку прекрасну квітку як петунія. Як її підживити на стадії розсади - читайте далі.

Найчастіше петунію вирощують розсадним способом, і одним з важливих факторів отримання міцної та здорової розсади, є правильне і своєчасне підживлення.

Під час вирощування розсади, рослина знаходиться в умовах обмеженої площі підживлення, і тому важливо своєчасно поповнювати запаси поживних елементів.

Завжди пам’ятайте що й надлишок добрив також шкідливий для рослин. Тому завжди слідуйте графіку підживлення і нормам.

Перед внесенням добрива завжди поливайте розсаду за 2-3 години до початку процедури.

Це допоможе уникнути опіків. Проводячи корневе підживлення уникайте потрапляння розчину на листя та стебла.

Якщо це все ж таки сталося, то потрібно поприскати на це місце чистою водою і акуратно протерти лист вологою ваткою.

Найкращий час для внесення добрив – ранок. Розсаду петунії переважно підгодовують прикореневим способом, розбавляючи добриво у воді і поливаючи під корінь.

До пікірування петунію підгодовувати не потрібно, адже всі необхідні поживні речовини вона отримує з ґрунту.Також не можна вносити добрива відразу після пікірування, оскільки рослини отримали стрес і їм потрібен час, щоб адаптуватися.

Після пересадки не зайвим буде відразу полити розсаду розчином стимулятора росту і коренеутворення.

Перше підживлення добривами проводять через два тижні після пікірування. Найбільш простий ефективний і зручний спосіб – це внесення готових комплексних добрив для розсади, які містять збалансований склад макро- та мікроелементів.

Добре показують себе такі препарати як “Крепиш”, “Агрікола”.

Як підгодувати петунію на стадії розсади
Як підгодувати петунію на стадії розсади

Через 2 тижні після першого підживлення проводять друге, використовуючи ті ж самі комплексні добрива.

Третю підгодівлю розсади петунії проводять в період бутонізації незадовго до висадки на постійне місце. Для пишного і рясного цвітіння в майбутньому використовують калійно-фосфорні добрива (монофосфат калію). Одну чайну ложку добрива розводять у 10 літрах води і поливають рослину під корінь.

Або можна використовувати розчин деревної золи. Для цього дві столові ложки золи розведіть в одному літрі води, дайте кілька годин постояти і полийте розсаду під корінь.

Популярне

Подібні новини