Після цього підживлення мої томати, перець і огірки ростуть, як на дріжджах: без хімії та іншої “нечисті”

Щоб ваші овочі добре розвивалися та не хворіли їх неодмінно потрібно підживлювати. Сьогодні розповімо про народний ефективний метод, який перевірений роками.

Перці, огірки та помідори дуже чутливі до якості ґрунту та різких перепадів температур. Щоб рослини принесли хороший урожай і мали стійкий імунітет до хвороб, потрібно правильно і вчасно підгодувати їх поживними натуральними підживленнями.

Обов’язково потрібно використовувати кореневе та позакореневе підживлення. Рослини потребують калію, кальцію, магнію та азоту.

Саме завдяки цим мікроелементам покращується розвиток корисних грибків у ґрунті та збільшується плодоношення овочів. На відміну від хімічних добрив, натуральне підживлення є безпечним, екологічно чистим і не витратним. Ви легко приготуєте підживлення в домашніх умовах. Ми поділимося перевіреними та ефективними засобами.

Чим підживити томати, огірки і перець
Чим підживити томати, огірки і перець

Перше підживлення із золи починайте вже використовувати через 2 тижні після висадки розсади в грунт і повторюйте через кожні 14 днів. Дане добриво захистить від комах шкідників та дасть овочам потрібні вітаміни. В 10 л води розмішайте 1 склянку золи, полийте кожен кущ по 1 л і обприскуйте листя.

Також для другого варіанта приготування зольного пілживлення занесіть під кожен кущ по 1 ст. л. сухої золи і проведіть рясний полив.

Наступне підживлення називається “зелене добриво”. Наповніть бочку водою і додайте різні бур’яни, обов’язково включаючи кропиву та кульбаби. Додатково можете додати золу та гній. Настоюйте засіб протягом 10 днів.

Для приготування кореневої підгодівлі розчиніть 1 л готового настою у відрі води та використовуйте по 2 л на кожен кущ.

Для стимуляції росту овочів використовуйте дріжджі. У 10 л води розчиніть 100 г дріжджів, додайте 2 столові ложки цукру та полийте рослини під корінь. Також додатково до підживлень дотримуйтесь суворих правил догляду за томатами, огірками та перцями.

Проводьте полив виключно в ранковий або вечірній час, нагрітою на сонці водою. Розпушуйте землю та видаляйте бур’яни на грядках для покращення циркуляції повітря.

Популярне

Подібні новини