Всі викидають це в смітник, а дарма: ллю під корінь полуниці в травні, і збираю солодкий врожай

Отримати великий урожай великих та соковитих ягід полуниці допоможе правильний догляд та періодичне внесення необхідних добрив. Детальніше читайте далі у статті.

Підгодовувати цю ягідну культуру необхідно навесні на початку сезону, у період цвітіння та під час плодоношення.

Сьогодні ми хочемо розповісти про засіб, який потрібно дати полуниці одним із перших. Не секрет, що багато дачників використовують шкірки деяких овочів та фруктів для своїх городніх рослин.

Про корисні властивості картопляної, бананової та цибулевої шкірки часто говориться на просторах інтернету. Однак мало хто знає, що благотворно вплинути на садові культури можуть також відходи цитрусових, наприклад, мандаринів.

Чим підживити полуницю для багатого врожаю
Чим підживити полуницю для багатого врожаю

Справа у тому, що шкурки цих ароматних фруктів містять безліч корисних речовин, таких, як вітамін С, рутин, бета-каротин, ефірні олії, калій, кальцій, магній, фтор, хлор, залізо, хром, йод та цинк. Добриво на їхній основі допомагає рослинам прокинутися після зимової сплячки, зміцнює їхній імунітет, підвищує стійкість до змін погодних умов, що захищає від деяких хвороб, відлякує шкідників, робить плоди солодшими, прискорює дозрівання врожаю та підвищує родючість ґрунту.

Мандаринову шкірку можна використовувати як у свіжому, так і у сушеному вигляді.

Шкірку від 2х мандаринів подрібнюємо та заливаємо 2-ма літрами чистої води. Настоюємо при кімнатній температурі протягом 1-2 днів, після чого проціджуємо та використовуємо для поливу полуниці під корінь. Для успішного догляду за полуницею важливо регулярно видаляти бур’яни та дрібні гілочки, щоб забезпечити достатню циркуляцію повітря та світла до рослин.

Регулярне поливання полуниці потрібно проводити рано вранці або у вечірні години, уникати змочування листя, щоб уникнути розвитку грибкових захворювань.

Під час формування ягід важливо використовувати органічні добрива, щоб забезпечити здоровий ріст та розвиток куща, а також підвищити врожайність.

Популярне

Подібні новини