При посадці капусти в лунку кладу ложку цього “шкільного добрива” і хвороби обходять овоч стороною: я ахнула

Хоч деякі рослини й не вимагають сильних затрат сил на їх вирощування, часом виникає гостра потреба багато часу приділяти овочевам або ягодам через негативні зовнішні фактори у вигляді шкідників.

Наприклад, капусту часто вражає таке захворювання, як кіла.

Дане захворювання небезпечне тим, що хвороба може зашкодити капусту настільки, що вона не дасть врожаю. Щоб зрозуміти, з’явилося у капусти саме це захворювання чи ні, треба звертати увагу на коріння рослини. При захворюванні ви можете виявити на коренях нарости та здуття.

У розсади їх складно помітити, а у дорослих рослин вони яскраво виражені. Також капуста сигналізує про проблему своїм пригніченим зовнішнім виглядом, тому що через нарости їй складно поглинати воду та поживні речовини. Листя у хворої рослини жовті, мляві, качани виглядають недорозвиненими чи не утворюються зовсім. Всі ці симптоми зрештою призводять до засихання та загибелі капусти.

Але всього цього можна уникнути використовуючи лише одне підживлення. Інгредієнт у такого підживлення один і це крейда. Після введення крейди в ґрунт відбувається детоксикація та крейда стає захисним бар’єром, що попереджає багато хвороб, включаючи кілу.

Також, через численні органічні та мінеральні добрива ґрунт нерідко закислюється, що призводить до поганого плодоношення капусти та до утворення захворювань.

Що кинути в лунку при посадці капусти, щоб овоч не хворів
Що кинути в лунку при посадці капусти, щоб овоч не хворів

Крейда сприятливо впливає на зростання капусти, зміцнюючи і збільшуючи качани. При внесенні в ґрунт, крейда відразу ж активізується і починає боротися із кислою землею. Важливо відмітити, що після усунення проблеми крейда переходить у пасивний стан і стає спостерігачем, але якщо раптом ґрунт знову закисляється, він блискавично вдається до вирішення цієї проблеми.

Таке підживлення рекомендується вносити у весняний або осінній час, але якщо ви трохи запізнилися чи забули, нічого страшного, все одно внесіть крейду в ґрунт, щоб запобігти розвитку хвороб. Мінусів у такої підгодівлі практично немає. Єдиним є подрібнення крейди. Багато хто вважає це заняття часовитратним.

Також враховуйте те, що подрібнена крейда при зберіганні з часом може скачатися, тому намагайтеся її використовувати відразу, але якщо не вийшло, тоді обов’язково зберігайте заготівлю у прохолодному місці. Для приготування підгодівлі Вам знадобиться 2 столові ложки крейди розчинити в 5 літрах вода. Розчин краще використовувати до утворення зав’язей, щоб встигнути знезаразити і покращити ґрунт.

Популярне

Подібні новини