Моя цибуля вже стала візитівкою села: а все завдяки рецепту підживлення, який знайшла в кишені куртки

Цибуля є досить невибагливою культурою, однак, щоб отримати з грядок рясний та якісний урожай, необхідно все ж докласти деякі зусилля.

Тільки правильна агротехніка та застосування певних підгодівель допоможе вам домогтися цієї благородної мети. Сьогодні ми хочемо розповісти про те, яке добриво необхідне вносити на цибульні грядки на початку липня.

З середини червня слід закінчувати підживлення даної культури азотними добривами, оскільки саме у цей момент вона починає активно нарощувати голівку. У цей період цибулю рекомендується підгодувати засобами, що містять фосфор, сірку та калій.

Для цього ми радимо зупинити свій вибір на препараті сульфат калію, адже в ньому містяться всі перелічені вище речовини, а також невелика кількість магнію.

А для посилення ефекту його найкраще поєднувати з деревною золою та перманганатом калію. Отже, 1,5 столові ложки сульфату, 1 г марганцівки та 200 г просіяної золи ретельно розмішуємо в 10 літрах відстояної води.

Отриману рідину вносимо цибульним посадкам під корінь на попередньо политий ґрунт. Дане добриво допоможе рослині сформувати велику і міцну цибулину, захистить від поширення гнилі, а також значно покращить смакові якості майбутнього врожаю та прискорить його дозрівання.

Городники розкрили секрети рекордного врожаю цибулі
Городники розкрили секрети рекордного врожаю цибулі

Для догляду за цибулею на городі важливо забезпечити регулярне поливання, особливо в період активного росту, але уникати надмірного зволоження ґрунту, щоб запобігти гниттю цибулин. Розпушування ґрунту навколо рослин допомагає покращити доступ кисню до кореневої системи та сприяє кращому розвитку цибулі.

Бур’яни потрібно регулярно видаляти, оскільки вони можуть конкурувати з цибулею за поживні речовини і вологу, знижуючи врожайність. Удобрення ґрунту органічними або мінеральними добривами на ранніх стадіях росту допомагає забезпечити рослини необхідними поживними речовинами для здорового розвитку.

Для захисту від шкідників і хвороб слід використовувати відповідні біологічні або хімічні засоби захисту, а також дотримуватися сівозміни, щоб знизити ризик ураження цибулі.

Популярне

Подібні новини