Скільки сиру не купую, все одно мало: готую шоколадний десерт за 10 хвилин. Такого в магазині не купити

Сир є багатим джерелом поживних речовин і має багато корисних властивостей. Він є чудовим джерелом високоякісного білка, який необхідний для відновлення тканин, а також для підтримки м'язової маси.

Сир містить велику кількість кальцію, який необхідний для здоров’я кісток і зубів. Багатий на вітаміни, такі як вітамін A, вітамін D, вітаміни групи В. Цей десерт можна готувати кожен день. Зникає миттєво, добре, що готувати його не довго, головне, щоб удома був сир. Білок і жири в сирі можуть сприяти відчуттю ситості, що може допомогти контролювати апетит і сприяти підтримці здорової ваги.

Секрети приготування шоколадного десерту за 10 хвилин: перевірено кухарем
Секрети приготування шоколадного десерту за 10 хвилин: перевірено кухарем

Можна використовувати будь-який, у нас домашній, із нормальною жирністю. Але можна використовувати абсолютно спокійно знежирений сир. До сиру додаємо цукор, сіль, соду та молоко. Подрібнюємо все за допомогою занурювального блендера в однорідну, наскільки можна гладку масу. Далі ставимо сир на водяну баню, вода повинна кипіти на середньому вогні і не торкатися чаші. У такий спосіб варимо нашу масу при постійному помішуванні. В нас пішло на це близько 7 хвилин.

Коли маса стане тягучою, вимикаємо вогонь, але чашу з каструлі не знімаємо. Чаша повинна залишатися гарячою для того, щоб добре змішались решта інгредієнтів, а саме какао та вершкове масло. Додаємо їх акуратно, але активно, маса почне поступово густіти. Тепер саме час перекласти її в скляний контейнер і остудити спочатку за кімнатної температури, а потім і відправити в холодильник для повного остигання та стабілізації.

Консистенція такого шоколадного сиру залежить від жирності сиру, з домашнім він завжди виходить м’яким і ідеально підходить для бутербродів. Якщо сир буде менш жирним та більш твердим, його можна буде нарізати шматочками. Нам більше подобається перший варіант.

Інгредієнти:

  • сир 500 грамів;
  • молоко 50 мл;
  • цукор 50 грамів + 10 грамів ванільного;
  • дрібка солі;
  • сода 0,5 ч. л.;
  • вершкове масло 30-40 грам;
  • какао 25-30 грам.
  • Смачного!

Популярне

Подібні новини