Коли вродив буряк, то одразу біжу запасати його за цим рецептом: вийде і на борщ, і на “друге”, і на закуску

У весняно-літній сезон ми завжди намагаємося зберегти смак літа і наситити свої комори різноманітними консерваціями. Одним із найулюбленіших продуктів для заготівлі є буряк.

Сьогодні ми поділимося оригінальним рецептом маринованого буряка, який стане справжньою окрасою вашого зимового столу. Така консервація має приємний кисло-солодкий смак, який прекрасно доповнює будь-які страви.

Інгредієнти

Городник розповів, навіщо поливати буряк підсоленою водою
Кухар розповів, як правильно консервувати буряк на зиму
  • Буряк — 2 кг
  • Вода — 1 літр
  • Оцет 9% — 250 мл
  • Цукор — 200 г
  • Сіль — 2 столові ложки
  • Лавровий лист — 3-4 штуки
  • Чорний перець горошком — 10-12 штуки
  • Гвоздика — 4-5 бутонів
  • Часник — 4-5 зубчиків (за бажанням)

Буряк ретельно вимийте, відчистьте від шкірки та відваріть до готовності. Це займе приблизно 40-50 хвилин, залежно від розміру коренеплодів. Перевіряйте готовність за допомогою ножа — буряк має бути м’яким, але не розвалюватися.

Відварений буряк охолодіть, наріжте кубиками або кружечками. Можна використовувати також тертку, щоб отримати більш дрібні шматочки.

Приготуйте маринад. Для цього налийте в каструлю воду, додайте цукор, сіль, лавровий лист, перець горошком і гвоздику. Доведіть до кипіння, а коли вода закипить, влийте оцет і продовжуйте кип’ятити ще 5 хвилин.

Експерти розповіли, як потрібно варити буряк, аби він приготувався швидко та був без запаху
Кухар розповів, як правильно консервувати буряк на зиму

Тепер перш ніж наповнювати банки буряком, їх необхідно простерилізувати. Це можна зробити на плиті, в духовці або мікрохвильовці.

Після того у стерилізовані банки викладіть нарізаний буряк, додаючи за бажанням очищений і порізаний часник, а тоді залийте все гарячим маринадом, залишаючи невеликий відступ від краю банки.
Далі закрийте банки стерилізованими кришками та щільно закрутіть.

Потім наповнені банки помістіть у велику каструлю з гарячою водою (вода повинна покривати банки по “плечики”) і стерилізуйте протягом 10-15 хвилин, після чого вийміть їх з каструлі і залиште охолоджуватися догори дном на рушнику.

Після повного охолодження перенесіть банки в прохолодне темне місце для зберігання.

Популярне

Подібні новини