Баба Галя з ринку шепнула на вухо: “Додай це в воду для поливу томатів і збирай врожай відрами”. Подіяло!

Сьогодні ми розповімо про елементарне і дуже ефективне добриво. Ця перевірена підгодівля допоможе зробити врожай томатів справді шикарним, незалежно від початкових умов вирощування. 

Отже, для приготування нашого добрива знадобляться наступні інгредієнти:

  • 100 мілілітрів гліцерину
  •  5 грамів борної кислоти
  •  1 столова ложка 9% оцту
  •  1 столова ложка аптечного нашатирного спирту.

Спершу потрібно розчинити всі інгредієнти в півлітрі теплої води, після чого змішати з відром чистої відстояної води. Такий розчин можна використовувати як для поливу рослин, так і для обприскування.

При поливі під корінь важливо враховувати забезпеченість ґрунту бором. Якщо підгодівля проводиться вперше на бідних на бор землях, то дачники рекомендують вносити по півлітра розчину під кожен кущ томатів і повторювати підживлення кожні 2-3 тижні. За умови щорічного підживлення дозування можна зменшити у 2-3 рази, оскільки ґрунт буде достатньо збагачений, і рослина отримуватиме мікроелементи безпосередньо з нього. Підживлення необхідно вносити лише при добрій зволоженості рослин.

Городники розповіли, чим полити в липні томати для росту
Городники розповіли, чим полити в липні томати для росту

Перед внесенням добрив слід попередньо полити рослини. Обробку краще проводити до сходу сонця або після його заходу, щоб уникнути опіків листя через заломлення сонячного світла. Обприскування має бути не надто рясним, скоріше схожим на водяний пил, а не на струмені.

При дефіциті вологи обробляти рослини цим розчином не рекомендується. Якщо рослина ослаблена хворобами, варто зменшити дозування у 2-3 рази та провести 2 обробки протягом декількох днів, щоб кущі томату не відчували стресу. Ці правила стосуються будь-яких позакореневих підживлень, і їх варто ретельно дотримуватися.

Додатковим городнім “бонусом” цього розчину є можливість його тривалого зберігання без втрати корисних властивостей. Це дозволяє приготувати його заздалегідь і використовувати протягом усього сезону, а не готувати добриво кожного разу!

Дотримуючись цих порад ви зможете значно покращити врожайність своїх томатів. Чого ми вам і бажаємо!

Популярне

Подібні новини