Один простий трюк, як приготувати ідеальні млинці: прочитала в журналі з 90-х. Секрет в правильному тісті

Багато хто любить поласувати млинцями на сніданок, але інколи вони можуть вийти занадто сухими. Розповідаємо, як легко можна приготувати ідеальне тісто для неймовірно ніжних млинців.

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 2-3 ст. л.
  • Молоко (гаряче) – 450-500 мл
  • Борошно – 160 г
  • Вершкове масло – 40 г

Приготування:

Спершу в окремій мисці трішки збийте яйця з цукром, використовуючи вінчик або міксер. Зверніть увагу, що суміш не потрібно доводити до піни, достатньо просто з’єднати яйця з цукром. Потім додайте до яєчної суміші половину борошна і перемішайте до отримання густого тіста. Цей крок допоможе борошну краще поєднатися з рідкими інгредієнтами, зменшуючи ймовірність утворення грудочок.

Далі влийте третину гарячого молока у суміш, ретельно перемішуючи до однорідності. Після цього додайте залишок борошна і молока, знову перемішуючи до отримання гладкого тіста без грудочок. На цьому етапі також потрібно вмішати розтоплене вершкове масло. Воно додасть млинцям ніжність і зменшить ймовірність прилипання до пательні.

Кулінари розповіли, як приготувати ідеальні млинці
Кулінари розповіли, як приготувати ідеальні млинці

Після цього розігрійте пательню на середньому вогні або вище. Далі за допомогою ополоника або ложки наливайте тісто на сковорідку, рівномірно розподіляючи його круговими рухами. Смажте млинці приблизно 40-60 секунд з одного боку, щоб вони були рум’яними. Потім переверніть їх на іншу сторону і смажте ще кілька секунд, щоб друга сторона також добре підрум’янилася. Готові млинці можна подавати з різними начинками або соусами. Смачного!

Поради:

Контролюйте товщину за власним смаком. Наприклад, для товстіших млинців використовуйте 450 мілілітрів молока, для тонших – від 500 до 550 мілілітрів.

Для того, щоб млинці не були сухими, дуже важливо дотримуватись правильного часу смаження, зокрема, 40-60 секунд з одного боку.

Якщо тісто вийшло занадто рідким і його важко перевертати, змішайте в окремій мисці трішки борошна з частиною рідкого тіста до отримання однорідної консистенції без грудочок і потім додайте назад до основного тіста.

Популярне

Подібні новини