Зробіть це з капустою у серпні 2024 року – врожай примножите вдвічі: маленькі хитрощі від агрономів

У серпні догляд за капустою є досить простим навіть для новачків у городництві, звичайно ж, якщо дотримуватися декількох основних рекомендацій. Про них розповідаємо далі у матеріалі.

Систематичний полив

Не забувайте регулярно поливати капустяні грядки, коригуючи об’єм та частоту води відповідно до погодних умов. Зверніть увагу, що пересихання ґрунту може серйозно пошкодити урожай. Поливати землю варто так, щоб уникнути попадання води на листя капусти. Експерти рекомендують проводити полив вранці або ж ввечері, коли температура вже знижується.

Мульчування

Не ігноруйте мульчування, яке сприятиме утриманню вологи в ґрунті та перешкоджатиме росту бур’янів, які можуть змагатися з капустою за необхідні ресурси.

Підгодівля

У тому випадку, якщо при висаджуванні розсади ґрунт не був належним чином підготовлений або капуста трішки відстає у рості, то тоді її радять підгодувати. Для цього слід змішати сухі добрива (1 столова ложка сульфату калію та 1 столова ложка нітрофоски) та розсипати отриману суміш між рядками на один квадратний метр. Найкраще вносити добрива на вологий ґрунт, після чого його потрібно розпушити, щоб підживлення добре проникло в землю і не залишилося на поверхні.

У серпні доглядаю за капустою за цією перевіреною роками схемою
У серпні доглядаю за капустою за цією перевіреною роками схемою

Також по листю можна підживити пізні сорти капусти за допомогою магнію сірчанокислого (на 10 літрів води 15 грамів засобу на 10 квадратних метрів). Така підгодівля особливо корисна для сортів, які призначені для тривалого зберігання.

Шкідники

Капусту можуть підстерігати такі вороги, як гусениці, попелиці та слимаки. Хоча попелиці зазвичай не становлять великої проблеми наприкінці літа, проте слимаки і гусениці можуть швидко знищити врожай. Регулярний огляд рослин допоможе уникнути серйозних пошкоджень.

Відтак, перші 5-6 днів, поки гусениці ще молоді та харчуються верхніми листками, їх можна ефективно контролювати за допомогою ручного збирання, настоїв трав або тютюнового пилу. Для боротьби зі шкідниками та підживлення капусти можна використати 0,3% розчин витяжки калію хлористого та суперфосфату.

Популярне

Подібні новини