Сусідка Галя розкрила секрет: кабачки пруть, аж земля тремтить, варто тільки це копійчане “зілля” налити

З настанням осені всім українським городникам дуже хочеться зібрати з городу ще трохи врожаю. Для цього треба продовжити плодоношення культурних рослин.

Для деяких це неможливо, а ось для кабачків – легко. За порадою мого старого друга я почав у серпні підгодовувати рослини борною кислотою і результатом дуже задоволений. Бор дуже потрібний для стабільного плодоношення куща, тому він входить у більшість комплексних дачних добрив.

Борна кислота допомагає стимулювати та покращувати обмін речовин у рослині, збільшує кількість хлорофілу, покращує імунну систему куща, а головне – позитивно позначається на смаку та якості плодів, а також стимулює розвиток нових зав’язей. Підгодовувати кабачки можна двома способами: кореневим поливом та позакореневим обприскуванням.

Для виготовлення засобу для кореневого підживлення необхідно розвести 10 грамів борної кислоти у склянці гарячої води, після чого змішати розчин із відром теплої води для поливу. Вносити розчин під кабачки слід тільки на вологий ґрунт у ранковий або вечірній час доби. Процедуру можна повторювати під час плодоношення не частіше ніж раз на два тижні.

Городники назвали спосіб від пустоцвітів і гниття кабачків
Городники назвали спосіб від пустоцвітів і гниття кабачків

Для приготування позакореневого підживлення необхідно розвести один грам борної кислоти на один літр води і обприскати кабачки по листу у суху погоду. Через листя мікроелемент вбереться ще швидше і дасть потрібний ефект. Наприкінці серпня кореневе підживлення потрібно припинити, оскільки ґрунт починає остигати, і з холодного ґрунту дуже важко засвоювати поживні речовини.

Тому вносимо бор тільки через листя. В результаті кущ буде плодоносити якнайдовше до пізньої осені, а плоди будуть соковитими та здоровими.

Популярне

Подібні новини