Редиску збираю 2 рази за сезон, навіть спекотним літом, бо по-хитрому її присусідила на грядці — просто диво

Редиска — чудовий коренеплід, який може потішити вас врожаєм мінімум двічі на рік. Як виростити цю городину перед осінню — розповідаємо у матеріалі.

Редис. Ця городина тішить нас першою своїм врожаєм і дозволяє зібрати його не один раз. Саме цей коренеплід можна висаджувати повторно, втім, щоб він добре родив, слід знайти правильне місце для посадки.

Досвідчені дачники рекомендують вдруге висаджувати редиску на баштанці, серед гарбузів. Дрібні овочі дозрівають дуже швидко, часто за 3-4 тижні, тому і не конкурують з гарбузами за ресурси. Поки жовтогарячі пузатики тільки починають розвиватися, редис вже можна зібрати, що дозволяє ефективно використовувати простір на грядці.

Редиску у серпні на городніх ділянках висаджую тільки за цією ефективною схемою
Городник пояснив, куди краще підсадити редиску, аби родила двічі у сезон

Коренеплід може діяти як природний індикатор ґрунтових умов. Якщо він росте добре, це вказує на те, що умови для гарбузів також відповідні. Крім того, овоч привертає до себе деяких шкідників, наприклад, капустяних мух або блішок, тим самим захищаючи баштанні культури від нападів цих комах.

Варто зазначити, що листя гарбузів створює тінь, що допомагає зберігати вологу в ґрунті, а це корисно для редису, оскільки він любить вологі умови.

Поки одні підсаджують цей овоч на баштанку, інші рекомендують сіяти його у міжрядді кукурудзи. Обидва представники городини мають схожі потреби у волозі. Як і у випадку з гарбузами, качани будуть притіняти редиску. Крім цього, вони створюють певний мікроклімат між рядами, де висаджений редис.

Бабусин секретний рецепт кукурудзи за 5 хвилин
Городник пояснив, куди краще підсадити редиску, аби родила двічі у сезон

Кукурудза забезпечує захист від прямих сонячних променів і сильного вітру, що може бути корисно для редису, який потребує вологого ґрунту та не дуже високих температур. Також коренеплід не виснажує грядку, завдяки своєму дрібному корінню.

Популярне

Подібні новини