Сусідські огірки плодоносять до снігу – підгледіла просту “хитрість”: відверто сумнівалася, але це працює

Для того щоб продовжити плодоношення огірків у вересні, потрібно використовувати певні підживлення. Але спочатку необхідно зробити одну важливу дію.

А саме замульчувати ґрунт. Оскільки з настанням холодів огіркам буде набагато складніше плодоносити. Мульча утеплить ґрунт і захистить його від перепадів температур. Також мульчування дозволить зберегти природну вологість ґрунту, покращить його структуру та запобіжить утворенню кірки на поверхні.

Мульчувати огірки можна за допомогою трави, надаючи перевагу конюшині та кропиві. Також для мульчування підійдуть листя, тирса чи компост. Якщо ж використовуватимете перегній, він не тільки утеплить кореневу систему, але й наситить її корисними елементами. Після того, як проведете мульчування, можна переходити до приготування підживлення.

Хорошим осіннім підживленням є сечовина, яка сприяє продовженню росту та розвитку кущів завдяки насиченню огірків азотом. Для обробки приготуйте розчин, змішавши половину столової ложки сечовини з 10 літрами води, і обприскайте огірки з усіх боків. Також корисно використовувати бурштинову кислоту. Засіб з її додаванням зміцнить імунітет рослини, сприятиме утворенню плодів і допоможе боротися з пожовтінням листя.

Городники розповіли про необхідну дію з огірками у вересні
Городники розповіли про необхідну дію з огірками у вересні

Після застосування такого підживлення огірки стануть ароматнішими та смачнішими. Для приготування засобу додайте в 10 літрів води 10 таблеток бурштинової кислоти, 2 таблетки аспірину, 2 столові ложки соди, ложку рослинної олії та 2 ложки зеленого мила. Все добре перемішайте і обприскайте огірки.

Популярне

Подібні новини