Посійте цей сидерат біля полуниці у вересні, і ягоди будуть, як кулаки: сусідка по дачі розкрила секрет

Якщо ви хочете отримати наступного року багатий врожай полуниці, скористайтеся таким способом збагачення ґрунту корисними речовинами, як посів сидератів.

Сидерати сприяють збереженню в ґрунті поживних речовин, тобто утримують корисні елементи в ґрунті, що не дозволяє їм вимиватися через дощі та сніг. Сидерати природним чином розпушують ґрунт, що сприяє покращенню циркуляції повітря.

За допомогою сидератів набагато ефективніше боротися зі шкідниками, особливо з нематодами — хробаками, які дуже шкодять кореневій системі. До того ж, сидерати допомагають ґрунту одержувати азот із повітря, оскільки вони є провідниками. Вони також запобігають утворенню та поширенню бур’янів і сприятливо впливають на ріст полуниці, прискорюючи його.

Для полуниці як сидерати найкраще садити редьку, гірчицю, кріп, часник, горох, фацелію та космею. Ідеальним часом для посіву сидератів є осінь. Садити їх потрібно біля лунок, куди в подальшому ви саджатимете полуницю. Сидерати не варто скошувати відразу після того, як вони почнуть активно рости, оскільки спочатку вони зможуть захистити ягоду від сильних вітрів або прямих сонячних променів.

Городники розповіли, які сидерати найкраще сіяти після полуниці
Городники розповіли, які сидерати найкраще сіяти після полуниці

Досвідчені городники найчастіше віддають перевагу фацелії. Вона відмінно розпушує ґрунт за допомогою своїх довгих, гіллястих коренів, а після того, як рослина відростає, її скошують і використовують для мульчування ґрунту. Якщо ґрунт у вас дуже бідний, можна перший рік почекати з посівом полуниці та посадити тільки сидерати, щоб збагатити землю корисними речовинами.

Популярне

Подібні новини