Сусідка розкрила рецепт “пташиного” раю: несучість моїх курей зросла в 3 рази – даю їм це замість комбікорму

Повноцінне харчування птахів – це основа прояву генетичного потенціалу продуктивності. Склад продуктів повинен закривати всі потреби курей у поживних речовинах, мікро- та макроелементах, вітамінах.

Щоб кури неслися “швидко, як блискавка”, вони повинні отримувати збалансований корм. Годування одним зерном ніколи не дасть таких результатів, як при використанні якісного комбікорму. Але ціна на хороший комбікорм надхмарна, тому птахівникам доводиться виробляти свої корми. При грамотному підході їх якість набагато вища за покупні, а в грошах виходить значна економія.

Досвідчені експерти розповіли птахівникам, як відмовитися від купівлі комбікорму та приготувати його самостійно. Несучість виросте в рази, а також покращиться здоров’я курей.

За словами досвідчених експертів з птахівництва, у багатьох покупних комбікормах можуть міститися шкідливі домішки та гормони росту, які негативно позначаються на здоров’ї курей та їхнього потомства. Саме тому деякі птахівники роблять комбікорм самостійно. Крім того, це економить бюджет і водночас забезпечує збалансоване та здорове харчування птахам.

Готую з цих інгредієнтів домашній комбікорм для курей – несучість птахів за лічені дні виростає в 3 рази
Готую з цих інгредієнтів домашній комбікорм для курей – несучість птахів за лічені дні виростає в 3 рази

Експерти наголошують, що для того, щоб приготувати ідеальний домашній комбікорм, потрібно дотримуватися таких пропорцій: шрот соняшнику – 17%, пшениця – 64%, премікси – 1%, кормові дріжджі – 3%, вапняк – 1,5%, сода – 0,7%, сіль – 0,1%.

Зернові важливо подрібнити до 3 міліметрів у діаметрі та змішати зі шротом. Сіль, сода, вапняк та премікс змішуються окремо і додаються до зерна.

Для підвищення несучості корисно додати в комбікорм роздроблені черепашки (мушлі). Частинки мають бути розміром не більше 5 міліметрів.

До того ж, крім сухих сумішей, рекомендується давати курям вологі мішанки, в яких розпарену зернову масу доповнюють овочами та свіжими відходами зі столу. Іноді слід пригощати курей-несучок пророщеними зернами. Вони містять багато вітамінів, що особливо актуально взимку.

Популярне

Подібні новини