Наближається 3 заборонених дня для всіх дачників: землю не можна ні копати, ні розпушувати, ні поливати

Хоча до повного відпочинку від городу нам ще далеко, жовтень подарує нам 3 особливі дати, в які точно не бажано працювати на дачі. Що ж це за дні такі?

Жовтень – це справжня золота пора для тих, хто має шматочок землі. Останні теплі дні спонукають до завершення всіх справ, щоб підготувати сад і город до зими. Але є час для роботи, а є час для відпочинку.

Якщо ви плануєте активно трудитися на своїй ділянці, пам’ятайте, що не всі дні підходять для цього. Іноді варто дозволити собі лінуватися – адже інколи відпочинок принесе більше користі, ніж зайві зусилля. Особливо це стосується 13, 17 і 31 жовтня. У ці дні не варто займатися дачними справами, бо всі зусилля можуть бути марними.

Місячний календар збору врожаю гарбузів на осінь 2024 року
Городники назвали невдалий період для дачних робіт

Чому саме ці дати такі несприятливі? Відповідь криється в Місячному посівному календарі – вірному помічникові всіх дачників. Цей календар, який використовували ще наші предки, допомагає визначити найкращі та найгірші дні для посадки, пересадки, обрізки і навіть збору врожаю.

13, 17 та 31 жовтня потрапляють під несприятливі місячні фази. В цей час рослини ослаблені і особливо чутливі до будь-якого втручання. Саджаючи або пересаджуючи щось у ці дні, ви ризикуєте завдати шкоди своїм зеленим улюбленцям: вони можуть погано прижитися, зупинитися в рості або навіть захворіти. Тому найкраще в ці дні присвятити себе іншим корисним справам або просто відпочити.

Тож, якщо ви планували посадку або пересадку рослин у ці несприятливі жовтневі дні, краще перенесіть ці роботи на інший час. А ось чим можна зайнятися, щоб все-таки використати ці дні з користю?

Що можна робити 13, 17 та 31 жовтня?

Місячний календар на березень 2024 для городників
Городники назвали невдалий період для дачних робіт

Жовтень – ідеальний час для обрізки дерев і чагарників, особливо після того, як листя вже опало. Це допоможе позбутися від хворих або пошкоджених гілок і забезпечить здоровий ріст навесні.

Утепліть рослини. Молоді дерева, троянди, хризантеми та інші багаторічні рослини потребують захисту від морозів. Використовуйте укривний матеріал або солому, щоб убезпечити їх від суворих зимових умов.

Приведіть до ладу інвентар, а саме почистіть, змастіть і сховайте на зиму садові інструменти, щоб навесні вони були в ідеальному стані.

Приділіть увагу компосту: осінь – чудовий час для додавання органіки в компост, який протягом зими розкладатиметься і стане чудовим добривом для наступного сезону.

Популярне

Подібні новини