Солодощі з гарбуза: як приготувати цукати в духовці. Я цей “мамин рецепт” записала червоним олівцем

Користь гарбуза доведена багатьма дієтологами. Його м'якоть багата на вітаміни Е, А, С, D і B, а також магній, калій, залізо, селен, кальцій, клітковину та інші важливі для здоров'я речовини.

З гарбуза можна приготувати безліч різноманітних та смачних страв: супи, рагу, кекси, суфле, запіканки, цукати тощо. Розповідаємо далі в матеріалі, як приготувати цукати з гарбуза в духовці.

Цукати з гарбуза

Цей рецепт цукатів з гарбуза – моя щира рекомендація. Роботи на 10 хвилин, а смакоти на всю родину
Цей рецепт цукатів з гарбуза – моя щира рекомендація. Роботи на 10 хвилин, а смакоти на всю родину

Для приготування цукатів найкраще використовувати зрілий мускатний гарбуз. Його м’якоть має приємний аромат і яскраво-помаранчевий колір. Він досить щільний, і після варіння цукати добре зберігають форму. А ще ми додамо лимон – він додасть цукатам кислинку та особливий цитрусовий аромат. Орієнтуючись на свій смак, ви можете замінити лимон на апельсин, додати корицю, імбир або кілька бутонів гвоздики.

Вам знадобляться:

  • гарбуз – 1 кг;
  • цукор – 500 г;
  • лимон – 1 шт.

Приготування:

Очистіть шматочки гарбуза від шкірки і виріжте волокнисту частину. Наріжте гарбуз кубиками приблизно по 1,5 см. Лимон вимийте та наріжте круглими скибочками. Покладіть гарбуз і лимон у каструлю, засипте цукром і залиште на кілька годин до виділення соку. Потім поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння та варіть 2 хвилини. Зніміть з вогню і залиште до повного охолодження вмісту на 4-5 годин. За цей час шматочки гарбуза просочаться цукровим сиропом.

Кулінари розповіли, як приготувати цукати з гарбуза
Кулінари розповіли, як приготувати цукати з гарбуза

Потім поваріть гарбуз ще два чи три рази по кілька хвилин, в залежності від щільності м’якоті. Головне – витримувати проміжки часу, щоб шматочки гарбуза не розвалювалися. Після останнього варіння викладіть цукати на сито і зачекайте, поки стечуть залишки сиропу. Сироп не варто виливати: його можна додати в компот або використовувати як просочення для тістечок і тортів.

Викладіть цукати на папір для запікання і поставте в духовку на найменший вогонь (50-70°С), трішки відкривши дверцята (якщо у вас немає конвекції). Можна перекласти цукати на електросушарку приблизно на 5-7 годин. Як тільки шматочки перестануть прилипати до пальців, значить, вони готові. Висушені цукати посипте цукровою пудрою. Так вони не злипатимуться під час зберігання. Також цукати можна перекласти в скляну банку з закручуваною кришкою. Смачного!

Популярне

Подібні новини