Дізналася тільки вчора: 3 способи, як зберігати буряк у домашніх умовах – чудова ідея для всіх городників

Буряк після прибирання восени може зберігати свої корисні властивості понад дев'ять місяців. Як правильно зберегти буряки на зиму в домашніх умовах, читайте далі у статті.

Звісно, не можна вигадати кращого способу зберегти врожай, ніж зберігати буряки в льоху. Але у багатоповерхових будинках його не передбачено. Виявляється, є кілька методів досить тривалого зберігання цього коренеплоду в квартирних умовах. Залишається тільки вибрати найбільш підходящий.

Способи зберігання буряка у квартирі

Для зберігання буряків потрібно створити їм відповідні умови. Забезпечити високу вологість – близько 90%. А також знизити температуру до +2℃. Більш висока температура сприятиме тому, що у коренеплоду почне рости бадилля. А сам буряк зав’яне та зіпсується.

Зберігання буряка в підвалі

Щоб зберегти буряки взимку у підвалі, потрібно знати тонкощі. Зокрема, знадобляться дерев’яні ящики. У них буряки укладають шарами.

Обов’язково слідкуйте за тим, щоб коренеплоди не торкалися один одного. Для цього їх щедро пересипають сухим піском, тирсою або дерев’яними стружками.

Зберігання буряка на балконі взимку

У тому, як зберегти буряки на зиму на балконі, необхідно врахувати можливість сильних морозів і промерзання коренеплодів. Тому ящики з овочами рекомендується накрити старими ковдрами чи куртками.

Ці 3 ефективні способи неодмінно допоможуть вам навіть у квартирі зберегти буряки свіжими аж до весни
Ці 3 ефективні способи неодмінно допоможуть вам навіть у квартирі зберегти буряки свіжими аж до весни

Там же, на заскленому балконі, іноді зберігають картоплю в мішках. Тоді поверх картоплі можна насипати буряки.

Зберігання буряка в кімнаті чи холодильнику

Як бути тим, хто не має балкона? Як зберігати буряки в домашніх умовах, просто в кімнаті чи холодильнику? При кімнатній температурі ці коренеплоди зберігають свіжість протягом тижня. Однак необхідно тримати їх подалі від опалювальних приладів.

Якщо місткість холодильника дозволяє, то пакети з буряком можна покласти там. Але потрібно зробити достатню кількість дірочок. Після цього іноді перевіряйте, щоб не з’явився конденсат. Тоді коренеплоди збережуться приблизно протягом 30 днів.

Протягом усього терміну зберігання врожай потрібно час від часу оглядати. Якщо раптом з’являться підгнилі екземпляри, їх доведеться негайно викинути, щоб вони не зіпсували сусідні.

Порада:

Тим, кому з якихось причин не підходить жоден із наведених способів зберігання буряків, можна скористатися консервуванням або заморожуванням. Наприклад, натерти їх на великій тертці та укласти в морозилці у поліетиленових пакетиках.

Популярне

Подібні новини