Полуничні трюки проти зими: готуємо грядки за методом бабусі. Прості кроки для неймовірного врожаю

Як забезпечити комфортну зимівлю полуниці? Що потрібно зробити для цього у жовтні? Сьогодні розповімо вам кілька цінних та перевірених рекомендацій.

Перша порада заключається в тому, що краще висадити всі молоді кущики полуниці до початку морозів. Досвід агрономів та дачників підказує, що у нашій смузі це приблизно середина жовтня.

Друга порада – підгодувати ґрунт також слід до середини жовтня, щоб полуниця пішла у зиму із запасом поживних речовин. У підживленні потрібно зробити акцент на фосфор, калій і сірку. Сидерати — це те, що можна використовувати для насичення ґрунту цими мікроелементами. Ідеально підійдуть рослини сімейства хрестоцвітих.

Восени краще не сіяти сидерати бобових та злакових під грядки з полуницею, оскільки вони збільшують вміст азоту, що може спровокувати зростання зеленої маси рослини замість накопичення сил для зимівлі у її підземній частині.

 Городники розповіли, як підготувати полуницю до зими
Городники розповіли, як підготувати полуницю до зими

Щоб полуниця добре пережила навіть малосніжну зиму на вітряній ділянці, можна мульчувати її соломою або вкривати кущики ялиновим лапником.

Третя і остання порада така: обробіть полуничні грядки від шкідників та хвороб ще один, останній раз цього року. Від таких захворювань, як борошниста роса, чорна чи сіра гниль, допоможе грибок Триходерма. Цей корисний гриб є конкурентом майже будь-яких грибкових хвороб саду та городу, включаючи вищезгадані.

Ви можете придбати його в садовому магазині або ж приготувати самостійно, виростивши грибок протягом двох тижнів на деревних трутовиках, взятих із лісу, в закритому вологому пакеті.

Як бачите, нічого складного у жовтневому догляді за полуницею немає. Проте якщо ви будете неухильно слідувати нашим перевіреним рекомендаціям, то наступного року полуниця точно потішить вас рясним та солодким врожаєм! Чого ми щиро вам і бажаємо!

Популярне

Подібні новини