1 “штучка” допоможе: що можна насушити на зиму і як правильно це зробити? Не заморожую – роблю простіше

Сушіння овочів та фруктів – це чудова можливість побалувати себе взимку. У процесі сушіння вся волога з плодів випаровується. При цьому можна зберегти всі вітаміни та корисні властивості.

Які овочі та фрукти підходять для сушіння

Для сушіння відмінно підходять такі овочі та фрукти:

Часник

Зубчики часнику необхідно почистити та промити. Потім їх розділяють на дві частини та викладають на рушник. Сушити часник краще за температури 60 градусів. Після завершення цього процесу часник можна використовувати як приправу.

Морква

Моркву потрібно розрізати на шматочки. Їхня товщина не повинна бути більше 3 мм. В іншому випадку морква не зможе просушитись. Її сушать протягом 5 годин за температури 70 градусів.

Картопля

Картоплю зазвичай сушать за допомогою духовки. Для сушіння потрібно почистити картоплю і нарізати її соломкою. Спочатку картоплю варять у окропі три хвилини, а потім кладуть на деко. Духова шафа при цьому завжди має залишатися відкритою.

Вишня

Заготовляти вишню можна як з кісточками, так і без них. Для того, щоб пришвидшити процес сушіння, також можна обробити вишню окропом. Після цього їх промивають у холодній воді та викладають на сито для сушіння.

Під час сушіння овочів та фруктів на зиму користуюся цими маленькими хитрощами – і зберігаю всю їхню користь
Під час сушіння овочів та фруктів на зиму користуюся цими маленькими хитрощами – і зберігаю всю їхню користь

Яблука та груші

Спочатку фрукти сортують залежно від їхніх розмірів. Після цього їх нарізають часточками. Фрукти в нарізаному вигляді краще просушіть, а потім викладіть у сушарку. На сонці цей процес займає не більше 4-х годин.

Сливи

Плоди зазвичай сушать у цілому вигляді чи розрізають на половинки. Попередньо із плодів потрібно прибрати кісточки. Спершу ягоди радять обробити у сушарці при 45℃, а потім температуру підвищити до 80℃. Однак не забувайте іноді оглядати та помішувати сливи.

Шипшина

Для сушіння краще вибирати ягоди з плодоніжкою. Завдяки цьому вони збережуть у собі всі корисні вітаміни. Ягоди з тонкою шкірою краще сушити в цілому вигляді. Шипшину з товстою шкіркою розділяють на дві частини. У духовці ягоди сушать за температури 90 градусів.

Процес сушіння може відрізнятися залежно від вибраних овочів та фруктів. Щоб не зіткнутися з труднощами, потрібно дотримуватися рекомендацій від професіоналів.

Популярне

Подібні новини