Шеф-кухар ошелешив: “Не мийте це!”. Топ-5 продуктів, які ви завжди готували неправильно. Я просто “ахнула”

Чи знали ви, що деякі продукти харчування мити не потрібно? Перш ніж підставляти їх під струмінь води, варто подумати двічі. Читайте далі про який перелік саме йде мова.

Птиця та риба. Якщо ви звикли мити курку чи рибу перед приготуванням, час відмовитися від цієї звички. Ви не лише не зменшуєте кількість бактерій, а ще й сприяєте їх поширенню на мийку та прилеглі поверхні. Якщо в цей момент у раковині стоїть якийсь посуд, ризик кишкової інфекції збільшується в кілька разів.

Сире м’ясо також не варто промивати водою. Справа не лише в можливому зараженні — зайва волога під час приготування на сковороді перетвориться на пару, що вплине на смак і якість страви. Посмажити таке м’ясо буде важко, у кращому випадку вдасться лише його тушкувати.

Попередньо помита зелень. Пам’ятаєте герметичні пакети з готовими салатними сумішами? Такі продукти вже надходять до магазинів підготовленими для вживання. Виробник заздалегідь промиває зелень, тому обробляти її повторно не потрібно. Інакше вона втратить свій сік і свіжість, особливо якщо продається вже нарізаною.

Експерти розповіли, які продукти насправді не треба мити
Експерти розповіли, які продукти насправді не треба мити

Гриби, як і червоне м’ясо, не варто довго контактувати з водою, особливо якщо на них немає явних забруднень. Гриби вбирають вологу, як губка, що може вплинути на смак страви. Професійні кухарі радять швидко протирати їх вологим паперовим рушником і відразу відправляти на сковороду.

Курячі яйця. Всі ми чули про небезпеку зараження сальмонелою, але мити курячі яйця перед зберіганням у холодильнику не потрібно. Інтенсивне тертя стирає захисний шар, через що яйця можуть зіпсуватися за кілька днів.

На птахофабриках курки утримуються в чистих умовах, тому яйця майже не забруднюються, до того ж птиці проходять обов’язкову вакцинацію під ветеринарним контролем. Варіть яйця до повної готовності, не менше 10 хвилин, і жодної глазуні — тільки ретельне обсмажування з двох боків.

Макаронні вироби. Ніхто не промиває макарони до приготування, а ось після — багато хто робить це даремно. Промивання змиває крохмаль із поверхні макаронів, що робить їх сухими і не дозволяє соусу добре на них триматися. Як результат, страва може вийти водянистою.

Популярне

Подібні новини