Зробила ось цю 1 просту дію і всі огірки виросли рівненькі, як з картинки: секрет щедрого врожаю без мороки

Хтось скаже, що виростити огірки не складно: посадив насіння, полив, і чекай врожаю. І будуть не праві, бо можуть стикнутися з таким: у сусідів вони рівненькі, а у власному городі — криві й скручені.

Що ж робити? Чому так виходить? Все починається із ґрунту.

Якщо у сусідів огірки вродили рівними, можливо, секрет ховається у грядках. Ці овочі полюбляють легкий, родючий та добре дренований ґрунт. Якщо ж у вас він важкий, глинистий або занадто кислий, то їхня деформація забезпечена. Ось чому важливо знати рН свого ґрунту. Оптимальне значення для огірків складає 6,2-6,8. Тож, для корекції можна додати вапно або органічні добрива.

Волога — важлива, але не всяка

Експерти розповіли, як приготувати ідеальне добриво для огірків у відкритому ґрунті
Городник розповів, як виростити огірки рівними та солодкими без турбот

Звісно, огірки потребують великої кількості вологи, але важливо підтримувати баланс. Тому найкращий спосіб поливу — капілярний, який дозволяє контролювати рівень води у ґрунті. Не забувайте поливати огірки регулярно, але без фанатизму — особливо вранці, щоб листя встигло підсохнути до вечора.

Запилення

Причина каліцтва може критися у поганому запиленні. Якщо погода постійно дощова або ваша грядка розташована далеко від квітів, бджоли не завітають до вас на допомогу. Тож варто подбати про те, щоб поруч росли квіти, які приваблюють запилювачів, або ж самим взяти пензлик і допомогти рослинам — “погратися в бджолу”.

Холодні ночі та спекотні дні

Найкраще добриво для огірків на грядці
Городник розповів, як виростити огірки рівними та солодкими без турбот

У спекотну погоду огірки швидко втрачають вологу, а під час прохолодних ночей погано засвоюють поживні речовини. Ці фактори можуть призвести до викривлення плодів. Щоб уникнути цього, встановлюйте парники або використовувати мульчування для підтримання стабільного температурного режиму. Звичайно, погоду не змінити, але можна мінімізувати її вплив.

Годуйте, але з розумом

Брак певних елементів — наприклад, калію чи азоту — може призвести до деформації плодів. Проте важливо не перестаратися з добривами, адже надлишок деяких речовин також може викликати проблеми з формою огірків.

Популярне

Подібні новини