Чай з “сюрпризом”: чому не варто пити вчорашній напій, але й викидати його — велика помилка. Все елементарно

Серед давніх китайських чайних заборон існують обмеження на вживання холодного, занадто міцного та обпікаючого чаю. Детальніше розглянемо заборони на вживання вчорашнього чаю та інше.

Тож, вважається, що довге заварювання чаю призводить до окислення речовин, що містяться в ньому. Вітаміни С і амінокислоти під впливом цього процесу втрачають свої властивості, що негативно впливає на якість чаю. Зникає його прозорість, аромат, знижуються смакові якості та поживна цінність. Окрім цього, під впливом навколишнього середовища у чаї збільшується кількість мікроорганізмів, грибків та бактерій.

Чай, який постояв добу, японці вважають гіршим за укус змії, а китайці порівнюють з отрутою. Більш детальний аналіз властивостей чаю, що довго чи багаторазово заварювався, показує, що він не набуває корисних властивостей, а навпаки, втрачає їх. Постоявши добу, чай втрачає всі вітаміни й стає чудовим середовищем для розвитку грибків і бактерій.

Першим показником того, що чай вже не варто пити, є поява тонкої оксидної плівки на його поверхні. Ця плівка утворюється внаслідок окислення органічних речовин киснем. Після потрапляння в організм нерозчинна плівка обволікає слизову оболонку шлунка і кишечника, перешкоджаючи поглинанню поживних речовин і подразнюючи шлунково-кишковий тракт.

Експерти розповіли, чи безпечно пити вчорашній чай
Експерти розповіли, чи безпечно пити вчорашній чай

Під плівкою, через активність бактерій, починаються процеси бродіння та гниття, що призводить до утворення токсичних речовин, які всмоктуються слизовою оболонкою і можуть сприяти розвитку виразкових процесів.

Проте не варто засмучуватися. Якщо чай постояв добу, але не зіпсувався, його можна використовувати як зовнішній засіб із лікувальною метою. Вчорашній чай є чудовим помічником при запаленнях у порожнині рота, болях у мові, кровоточивих яснах, гнійниках та поверхневих ушкодженнях шкіри.

Популярне

Подібні новини