Чому не можна приносити чужий посуд додому, і що робити з розбитими тарілками: віщунка розкрила секрети

Існує чимало різноманітних народних вірувань та прикмет, які стосуються домашніх прдметів, зокрема посуду. Тож сьогодні саме про останнє й поговоримо детальніше.

У кожному домі є свої прикмети щодо посуду. Хтось їх дотримується, а хтось вважає, що таким чином можна вберегти свою сім’ю від невдач і сварок або ж залучити щастя в оселю. Виникає питання: чи можна залишати биті тарілки або небезпечний чужий посуд у домі та що варто регулярно робити зі столовими приладами? Давайте з’ясуємо.

Розбита тарілка, як відомо, несе позитивний символізм. Кажуть, це на щастя. А якщо зробити це в особливі дні, то щастя має бути ще більше. Наприклад, якщо розбити тарілку або чашку у свій день народження, людину чекає великий успіх. Якщо ж посуд постраждає в один із церковних свят, то всю сім’ю очікує благополуччя.

Та є й інша прикмета. Якщо в будинку з’явився посуд з тріщиною, хоча тарілка чи чашка не падали – це віщує кохання та гармонію.

Експерти розповіли, чому не можна приносити чужий посуд додому
Експерти розповіли, чому не можна приносити чужий посуд додому

Та це не стосується битого посуду. Від нього слід позбутися якнайшвидше, щоб не принести в дім негаразди.

Це ж саме стосується і чужого посуду. Прикмета говорить, що чужий посуд у будинку несе з собою фінансові проблеми та негаразди, а вони нікому не потрібні. Якщо сталося так, що хтось приніс щось у своєму посуді, його варто відразу помити і повернути власнику. Також не рекомендується віддавати порожній посуд. Наприклад, у лоток або чашку можна покласти печиво чи цукерки для удачі.

Окрім цього, варто час від часу переглядати столові прилади. Криві або ті, що втратили свій початковий вигляд, ложки та виделки можуть призвести до частих сварок, а їх теж ніхто не хоче. Час від часу варто проводити ревізію решти посуду. Якщо раптом виявиться темна пляма на тарілці, її потрібно негайно викинути, адже такі речі приносять погані новини. А ви вірите у прикмети?

Популярне

Подібні новини