День осіннього рівнодення 2023: дата, що не можна робити і навіщо всіх пригощати яблуками на Сонцеворот

Кожного року настає День осіннього рівнодення. Це саме той час, коли настає справжня осінь, але мало хто знає про традиції та звички цього дня.

Всі звикли, що осінь починається 1 вересня, але в астрономії є свій відлік нової пори року. День осіннього рівнодення вважають справжнім початком осені, але мало хто знає що це за явище і коли воно починається.

День осіннього рівнодення

Щороку точна година рівнодення зміщується, але це завжди відбувається впродовж 22-23 вересня. У світі астрономії цей день вважається особливим, оскільки сам день триватиме 12 годин, як і ніч. Цікаво те, що Сонце сходить точнісінько в точці сходу, а заходить в точці заходу Землі. В цю пору Сонце постійно перебуває в одному й тому ж самому місці, саме через це день складно відрізнити від ночі. В цей період Сонце перетинає екватор і мігрує з північної частини кулі до південної.

День осіннього рівнодення 2023: дата, традиції та звички цього свята
День осіннього рівнодення 2023: дата, традиції та звички цього свята

Коли Сонце припинить свою міграцію, тоді день почне скорочуватися. Максимально день буде скорочуватися до 23 грудня, а після цього процес буде тривати у зворотньому напрямку і закінчиться 23 березня. Саме тоді, на думку астрономів, починається весна, не дивлячись на те, що за календарем осінь та весна починають раніше.

Звичаї, традиції та заборони цього дня

В цей день не можна позичати гроші ні своїм рідним, ні незнайомим людям. Також не варто відмовляти тим, хто приходить до вас в дім у гостинності, не можна сваритися і вступати у конфлікти.

Цієї пори краще планувати свій день на максимум. Після цього ви матимете змогу налагодити своє життя і станете значно організаційнішими, ніж були раніше.  Наші предки вірили в те, що якщо пригостити своїх друзів, родичів та знайомих яблуками – вас весь наступний рік вас точно буде супроводжувати вдача та гарний настрій.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини